Het is herfst en dus ook weer tijd om lekkere homemade soepjes te maken, maar dat pompoensoep de perfecte soep is voor tijdens deze koude dagen weten we nu wel. Dus wat dacht je van een lekkere, romige soep gemaakt van wortelen? Heerlijk romig dankzij de kokosmelk, maar ook een beetje scherp door de gember. Een ideaal soepje dus om van te genieten na een lange herfstwandeling. Garneer met de krokante parmaham en serveer met lekker rustiek brood.
Wat heb je nodig?
(voor ca. 1 liter soep)
- 4 middelgrote wortelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentenbouillon
- 100 ml kokosmelk
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel komijnzaad
- Parmaham
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Rasp de wortelen en maak ze schoon. Snijd ze in dunne plakjes. Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit olijfolie in een ketel en fruit de ui en knoflook ca. twee minuten. Voeg de wortel toe en roer even goed door elkaar.
- Voeg de kruiden en groentebouillon toe. Laat vijftien minuten koken.
- Pureer – na vijftien minuten – de soep en voeg de kokosmelk toe. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
- Bak in een koekenpan 1 à 2 plakjes parmaham per persoon krokant.
- Garneer de soep met de krokante parmaham