Romantisch dineren bij pop-uprestaurant Zomerlicht op forteiland Pampus

Op een zwoele zomeravond genieten van een culinair menu op een forteiland voor de kust van Amsterdam? Het jaarlijks terukerende pop-up restaurant Zomerlicht is terug. YourDailyLife ging langs en werd verliefd op dit romantische, intieme eilandje.

Door: Anne Tonen

Pampus Anne

De avond start om 18.30 uur op IJburg, waar je met z’n allen op de klassieke motorklipper Sailboa stapt en in een half uurtje naar Pampus vaart. Op de boot worden speciaalbiertjes, wijn en frisdrank geschonken en terwijl je in het zonnetje over het IJmeer vaart heb je meteen het gevoel dat je op vakantie gaat.

Eenmaal aangekomen op Pampus krijg je eerst een rondleiding over het eiland en daarna  mag je zelf door de ontelbare gangen van het prachtige fort wandelen. Het negentiende-eeuwse fort is speciaal voor Zomerlicht geopend, maar ook de rest van het eiland is volledig toegankelijk voor de Zomerlicht-gasten.

Pampus Visplankje

Tijd voor het diner. Het restaurant werkt niet met een kaart, maar met drie verschillende foodtrucks waar je vis, vlees en kaasplanken kunt halen. Denk aan: scheermessen, mosselen, biefstuk en blauwe kaas. Deze proeverijen kun je nuttigen waar je maar wilt: aan een tafeltje met uitzicht op het meer, aan een kampvuurtje, in de tuin op een kleedje of op een zitzak in het gras. Bij slecht weer kun je binnen in het paviljoen, met uitzicht over het meer, zitten.

Wanneer je na al die heerlijke goedgevulde borrelplanken nog trek hebt, kun je nog een wandelingetje maken langs de desserthoek. Daar kan je koffie, thee, brownies en verschillende chocoladerepen kunt krijgen.

Tegen een uurtje of 23.00 uur vaar je helemaal zen, met een goedgevulde maag en (door al die overheelijke speciaalbiertjes) een beetje aangeschoten weer terug naar de haven van IJburg zodat je op tijd weer terug bent om je tram/trein naar huis te halen.

Zomerlicht is nog t/m 2 september op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond geopend. Kaarten voor dit culinaire event kosten 57,50 per stuk en zijn hier te koop. Hierbij zit de boottocht en het diner inbegrepen.

 

andere artikelen