Restaurant Hemelse Modder bestaat al sinds 1984 en is zo'n pareltje dat je niet moet vergeten. De locatie is perfect want het zit midden in het centrum tussen de Nieuwmarkt en Centraal Station. Ideaal voor mensen die een dagje in Amsterdam zijn om te shoppen en 's avonds voordat ze met de trein naar huis moeten nog ergens goed willen eten. 

Door Anne Tonen

Bij Hemelse Modder werkt de keuken uitsluitend met biologische producten, verse kruiden en veel groenten. De producten waarmee gekookt wordt komen bij biologische boeren uit de omgeving van Amsterdam vandaan. Deze boeren hebben een duurzame manier van werken wat de smaak en de voedingswaarde ten goede komt, staat op de website beschreven en daar is geen woord van gelogen. Ook alle wijnen zijn biologisch. 

HM_Rouleau-van-geitenkazen

Op de kaart, waarbij je kunt kiezen uit  een drie- (37 euro, vier- (45 euro) of vijfgangenmenu (52 euro),  staan vlees- vis en ook een ruime keuze aan vegetarische gerechten waardoor dit restaurant echt voor iedereen een aanrader is. Wij kozen ervoor om voor de verandering eens geen vlees te eten en ons door de chefkok te laten verrassen met vega- en visgerechten. Vooraf kregen we een gekarameliseerd taartje van van cevennis-ui, rucola, walnoot en rode uitencompote. In eerste instantie is dit misschien, wanneer je een vlees- en visliefhebber bent, niet een gerecht dat je zelf snel zou uitkiezen. Wij tenminste niet. Maar wij raden je aan dit gerechtje (als het in maart nog op de nieuwe voorjaarskaart staat) te bestellen want mijn god, wat was dit lekker klaargemaakt en wat paste deze gekke combi van ingrediënten ontzettend goed bij elkaar. 

HM_Koude-soep-van-tomaat-en-wortel

Tijd voor het tussengerecht! Dat was een romige soep van geroosterde pastinaak die goed op smaak, maar ook enorm vullend was. Wanneer je een kleine eter bent en kiest voor een vijfgangen menu zou ik deze, hoe lekker ook, even overslaan zodat je de ruimte overhoudt voor het hoofdgerecht en dessert, want die wil je absoluut niet missen. Het hoofdgerecht was vis: skreifilet gegratineerd met een super lekker roomsausje van mosterd en peterselie. Dit werd geserveerd met romige zuurkromige zuurkool en een zuurkoolkoekje. Mocht je meer zin hebben in vlees, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor entrecote of de stoofschotel met lam. 

hemelse modder

Bij het nagerecht proefden we uiteraard de Hemelse Modder, het dessert waar het restaurant om bekend staat en waar iedereen de avond mee afsluit. De ingrediënten zijn simpel: bruine en witte chocolademousse met vanilleroom maar de wijze waarop dit is klaargemaakt is goddelijk. Bestel er een glaasje bijpassende dessertwijn bij en je gaat als een heel tevreden mens naar huis.

Mocht je iets te vieren hebben, lekker lang willen tafelen met je lover, je bff of je familie dan ben je bij Hemelse Modder in ieder geval aan het juiste adres. Wel even reserveren, want in het weekend is het lastig om een tafeltje te krijgen. 

Reserveren? www.hemelsemodder.nl
* Let op: het menu van Hemelse Modder wisselt regelmatig. Het kan zijn dat bij publicatie van dit artikel een aantal gerechten niet meer op de kaart staan.

Geef een reactie