Dronken worden aan de bar en lekker lang tafelen in je lievelings restaurant. We weten allemaal niet wanneer dat weer kan, maar gelukkig zijn er in Amsterdam genoeg restaurants die een complete maaltijd bij je thuisbezorgen. En omdat jullie vast een beetje inspiratie kunnen gebruiken bespreken wij tijdens de thuisquarantaine elke week een maaltijd die je geproefd moet hebben. Dit keer het thuismenu van Hemelse Modder. 

Voor wie Your Daily Life al een aantal jaren volgt weet dat wij groot fan zijn van het Amsterdamse restaurant dat al vanaf 1984 aan de Oude Waal in Amsterdam zit gevestigd. Het restaurant is erg populair bij zowel toeristen als Amsterdammers en het staat bekend om de klassieke gerechten waar het team een eigen interpretatie aan weet te geven. Al jaren werken ze met biologische boeren in de buurt van Amsterdam, spelen groenten de hoofdrol bij veel gerechten en voel je je als vegetarier of veganist hier ook helemaal thuis

Zelf heb ik al een stuk of drie keer in het restaurant gegeten en dus ben ik ik super benieuwd naar het menu voor thuis. 

Wat staat er op het menu?

Je kunt kiezen uit een viergangemenu, a la carte en op dit moment ook een viergangen aspergemenu. Zelf koos ik, toen het nog geen aspergeseizoen was, het viergangemenu seizoenmenu. Daarvoor betaal je 41,50 euro en kun je kiezen uit drie verschillende voorgerechten, soepen, hoofd- en nagerechten. Deze gerechten warm je thuis even op. Geen zorgen; je krijgt uitgebreide instructies mee met hoelang en op welke temperatuur de gerechten moet worden opgewarmd. 

Wat bestellen we?

Uiteraard ga ik voor een viergangenmenu. Als voorgerecht ga ik voor de bombe van schelvismousse en mosselen met zeekraal, prei en limoencrème. Het gerechtje ziet er prachtig uit en de vis is hartstikke vers. De mosselen zijn lekker vol en de zachte mousse matcht perfect met de knapperige zeekraal. Voor een voorgerecht vind ik dit trouwens best een ruime portie. 

Hemelsvoor

Daarna eet ik een bisque van Hollandse garnalen met pernodoschuim en rivierkreeftstaartjes. De bisque is lekker romig, sterk van smaak en er zitten lekker veel garnalen in. De soep warm je thuis kort even op in een pannetje en binnen een paar minuten is ie ready to eat. Een paar sneetjes vers brood krijg je er ook nog eens bij. 

Hemelseend

Aangekomen bij het hoofdgerecht. Hierbij had ik trouwens keuze uit maar liefst vijf verschillende gerechten, waaronder twee vegetarische. Hoewel ik als ik thuis kook minder vlees probeer te eten vind ik als ik 'uit eten' ga een stuk vlees toch wel erg verleidelijk. Dus ik ga voor de eendenbout met olijven-eendenstoofvlees en gevogeltejus. Deze wordt geserveerd  met roseval, spitskool en raapjes.  Zelf ben ik dol op eendenbout en ik ben dan ook erg blij dat de bout lekker groot is. Omdat je de bout opwarmt in de oven had ik verwacht dat het vlees wellicht wat taai zou worden, maar niets is minder waar. 

Hemelsemodder

Op het dessert waar iedereen die regelmatig bij Hemelse Modder eet groot fan van is, had ik me al de hele avond op verheugd. Hemelse Modder is hét dessert voor de choco lovers onder ons. De chocolademousse is hemels lekker en luchtig waardoor je het nog prima wegkrijgt na vier gangen. Mocht je dit ook zo verslavend lekker vinden, dan kun je zelfs een speciale Hemelse Modder-taart laten bestellen ;). 

Eindoordeel

Ten eerste ben ik zeer te spreken over de porties die je bij dit menu krijgt. Bij Hemelse Modder zijn ze zeker niet zuinig en hoef je niet bang te zijn dat je bij een viergangemenu iets te kort komt. Sterker nog, ik heb er twee dagen van gegeten. Toegegeven dat ik wel een kleine eter ben, maar ik vond de porties echt behoorlijk ruim. Verder zien de gerechten er prachtig uit en daarom is het wel zo leuk om je tafel te dekken, je mooiste servies uit de kast te pakken en er goede wijnen bij te schenken. Lekker restaurantje thuis spelen dus, want dat doe je wel echt bij deze gerechten. 

Zelf testte ik het menu in mijn eentje uit maar ik moet toch toegeven dat je samen met iemand toch nog meer geniet van zo'n fantastisch menu als dit. Nodig dus lekker je vrienden uit en organiseer een food party. Of verras iemand met dit menu. Want dit is wat mij betreft toch wel één van de leukste én lekkerste cadeaus die je je in lockdown kunt wensen, toch? 

Hemelse Modder 

Open: maandag t/m zondag
Prijs: 41,50 euro voor een viergangenmenu 
Bestellen of afhalen via: hemelsemodder.nl

Lees ook:
–  Thuis uit eten tijdens lockdown: Miss Hot Pot 
–  Thuis uit eten tijdens lockdown: Eetcafé Schotsheuvel 
–  Thuis uit eten tijdens lockdown: De Curry Koning

Geef een reactie