Wie regelmatig uit eten gaat zal misschien wel eens kennis gemaakt hebben het het plantaardige vlees van Redefine Meat. Zo wordt er in restaurant ‘Loetje’ naast de rundbiefstuk ook een heuse plantaardige biefstuk geserveerd die haast niet van echt te onderscheiden is en juist dat stukje “vlees” is binnenkort te koop bij Jumbo, Crisp en AH.nl.
Wie vegetariër is of af en toe wat minder vlees kan eten kan zijn geluk niet op want naast alle vleesvervangers in de supermarkt is er vanaf deze week ook een plantaardige biefstuk verkrijgbaar. Deze innovatieve biefstuk van Redefine Meat werd al eerder (inter)nationaal geroemd om haar authentieke smaak én textuur.
Door gebruik te maken van nieuwe technologieën en kunstmatige intelligentie bij de productie, wordt ervoor gezorgd dat de flank steak zo authentiek mogelijk aanvloeit en proeft. De techniek “Additive Manufacturing” wordt toegepast waarbij het “vlees” laagje voor laagje wordt opgebouwd om de structuur van biefstuk nauwkeurig na te bootsen.
Hoe smaakt deze plantaardige biefstuk?
Wij proefden de biefstuk al een aantal keren bij Loetje, maar onlangs ook op een persevent van Redefine Meat en wij kunnen wel stellen dat we echt groot fan zijn van de producten van Redefine Meat. Zeker met het uiterlijk en de structuur van deze plantaardige biefstuk zit het helemaal goed. Zo zie je zelfs draadjes als je het vlees in stukken snijdt en voelt het alsof je een echt stukje vlees in je mond stopt.
Hoe zit het dan met de smaak? De plantaardige steak van Redefine Meat proeft erg vlezig maar we raden je wel aan om er een lekker peperroom-sausje of een rodewijnsaus erbij te maken want een sausje en wat peper en zout heeft dit biefstukje toch wel echt nodig.
De plantaardige biefstuk proeven? Ren naar je dichtstbijzijnde supermarkt
Benieuwd geworden? Vanaf deze week kun je de guilt free flank steak van Redefine Meat in de diepvries van een groot aantal Jumbo-winkels en online via Albert Heijn en Crisp scoren.