Breakfast smoothie time: Marina deelt 3 recepten

Wil je graag gezond ontbijten, maar ben je een beetje klaar met elke ochtend je bakje kwark en granola? En heb je geen inspiratie voor wat variatie in je voeding? Lees dan hieronder mijn tips voor lekkere smoothies en smoothie bowls, die je in minder dan 10 minuten kunt maken. Perfect voor stressvolle ochtenden dus! Alle recepten zijn voor 1 persoon, als je voor meerdere mensen maakt dan kun je alles dus gemakkelijk vermenigvuldigen.

Door Marina Snijder

smoothie green

Green mean lean machine

– 1 flinke hand spinazie
–  ½ banaaN
–  1 kiwi
–  150 ml sap naar keuze* –  mijn favoriet is verse jus ‘d orange of kokoswater bij deze smoothie

Je gooit alles in de blender en laat hem aanstaan totdat alles gepureerd is. Om je smoothie nog voedzamer te maken, en zodat je langer vol zit, kun je er na afloop lijnzaad, chiazaad, kokosrasp of andere superfoods aan toevoegen.

berry

A berry good morning

– 1 handje frambozen
– 1 handje blauwe bessen
– ½ banaan
– 1 rode biet
– 1 cm stukje gember
– 1 tl Açai poeder
– 150 ml sap naar keuze* – mijn favoriet is appelsap troebel bij deze smoothie

Ook bij deze smoothie kun je ook de superfoods naar keuze toevoegen om hem nog voedzamer en vullender te maken.

ticket tropics

Ticket to the tropics

– 150 gram tropisch diepvriesfruit met kokos* – ik heb die van de Lidl gebruikt
– 1 handje diepvries frambozen
– 100 ml kokosmelk

Mijn favoriet bij zomerse tempraturen, want deze smoothie is koud door al het bevroren fruit! De smoothie wordt mooi roze van kleur en is perfect om een smoothie bowl van te maken. Voor de toppings kun je (glutenvrije) granola gebruiken, chiazaad, lijnzaad en extra bevroren of vers fruit, zoals banaan of mango.

Als je dit allemaal bij elkaar in de blender gooit, is het lastiger te blenden, omdat alle fruit bevroren is. Je kunt dan tussendoor met een lepel alles naar beneden drukken, zodat het fruit en de kokosmelk goed blendt.

Bon apetit!

andere artikelen