Mitu’s Food: Chicken wraps met hummus en avocado

Vandaag een super en heerlijk recept om uit te proberen: vegan chicken hummus en avocado wraps.

Dit receptje is super lekker als lunch, maar kan ook prima als avondeten. Ikzelf vind het heel leuk om deze wraps te serveren voor vrienden of zelfs op een verjaardag. Je snijdt ze dan in kleine rolletjes als kleine hapjes. Het is ook de perfecte manier om plantaardige kipstuckjes te proberen en zo te proeven hoe lekker ze eigenlijk zijn. De combinatie van kleine stukjes courgette, gekruide vegan kip en rode ui met hummus is geweldig. 

Recept vegan chicken hummus en avocado wraps

•        Een pak wraps (volkoren of tarwe)

•        Een bakje hummus naturel

•        1 Courgette in kleine vierkante blokjes gesneden (iets kleiner dan 1 bij 1 cm)

•        1 Rode ui in dunne repen gesneden

•        2 Kleine avocado’s fijn geprakt met wat peper

•        Vegan kipstukcjes van Vivera of Jumbo

•        Een volle theelepel gerookte paprikapoeder

•        Een theelepel knoflookpoeder

•        Zout

•        Peper

wraps

Bereiding

1.     Bak de kipstukcjes een paar minuten in een koekenpan met de gerookte paprikapoeder, peper, zout en knoflookpoeder.

2.     Beleg de wraps nu een voor een met een laag hummus en avocado puree.

3.     Versier de wraps vervolgens met rode uitjes, de courgetteblokjes en de kipstuckjes.

4.     Rol de wraps strak op en leg ze in een ovenschaal. Doe de wraps zo'n 8 minuten in de oven op 170 graden om ze warm te serveren.

Meer van Mitu's vegan recepten? Op haar website deelt ze talloze lekkere en voedzame gerechten voor ontbijt, lunch en diner.

andere artikelen