De lekkerste stracciatella yoghurt maak je zelf! Deze luxe versie is extra lekker door de blauwe bessen, kiwi en verse vanille. 

Zoals jullie waarschijnlijk al weten eet ik geen dierlijke producten en ingrediënten. Maar kokosyoghurt vind ik dan ook echt veel lekkerder smaken dan  yoghurt gemaakt van koemelk. Ook in dit geval. Op een of andere manier passen de chocolade flakes en deze yoghurt perfect bijelkaar.

Voor wie kokosyoghurt niet kent: het smaakt licht zoet, romig en is fluweelzacht voor de tong. Voor mensen die bovendien last hebben van hun darmen bij het eten van zuivel, is kokosyoghurt een perfect alternatief.  

Dit recept bevat nog een heerlijke smaakmaker: verse vanille. Ik ben er dol op. Het geeft die extra oempf. Zelfs de geur van de vanille maakt me al blij. Natuurlijk kun je ook voor vanille aroma gaan. Als ik een keer geen verse vanille in huis heb, dan ga ik voor een paar druppels vanille aroma. Maar eigenlijk zijn beide varianten must haves in huis.

Ingrediënten voor 2 personen

– Vanillestokje of paar druppels vanille aroma (Jumbo of Albert Heijn)
– 400 Gram kokosyoghurt van Koko Dairy Free (Jumb0)
– 20 Gram pure chocolade 72%, geraspt.
– Verse blauwe bessen
– Kiwi in stukjes gesneden

Bereiding:

Roer de vanille (aroma) en het fruit door de yoghurt heen. Rasp een deel van de chocola en roer mee. Rasp de rest van de chocolade over het
geheel. 

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je op haar website en natuurlijk op haar Instagram.

Geef een reactie