Faye’s recept: Pasteitjes

Bladerdeeg link je niet direct aan verantwoord eten. Ik ga nu ook zeker niet zeggen dat dit recept de hashtag 'healthy' verdiend, maar het is zeker het proberen waard. Want zeg nou zelf, alles in een 'jasje van deeg' is toch de moeite waard?

Ingredienten voor 8 pasteitjes 
– Bladerdeegvelletjes (10 vellen uit de diepvries verkrijgbaar bij AH)
–  400 gr gehakt
– 1 rode ui
– 200 gr wortelen en doperwten (In zakje verkrijgbaar bij AH)
– 2 tl mosterd
– 2 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpuree of 1 teentje verse knoflook
– 2 tl kerrie masala 
– Optioneel peper en zout 
– 1 geklopt ui om de pasteitjes in te smeren
– Italiaanse kruiden om de pasteitjes te besprenkelen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak het gehakt met alle kruiden en groenten. Bak het niet te gaar want het gaat namelijk ook nog de oven in. Schep een hoeveelheid vulling op het bladerdeeg en vouw deze dubbel in een driehoek. Druk met een vork de zijkanten goed aan zodat er niks uit kan lopen. Smeer de pasteitjes in met het geklopte ei, wat italiaanse kruiden eroverheen en de pasteitjes kunnen voor 20 minuten de oven in.

Schermafbeelding 2017-01-12 om 13.07.08

Ik heb voor deze vulling gekozen omdat deze lekker simpel is. Maar je kunt de pasteitjes natuurlijk vullen met wat jij lekker vindt. Ruil bijvoorbeeld eens het gehakt in voor kipgehakt of geplukte kip. Heerlijk om te serveren tijdens een verjaardag maar ook als avondeten met wat rijst en een lekkere salade erbij. 

Schermafbeelding 2017-01-12 om 13.08.01

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

andere artikelen