Easy gnocchi met groene asperges en tijm

Tot een van mijn favoriete kookboeken behoort toch wel 5 Ingredients van Jamie Oliver. Afgelopen jaar kocht ik dit boek in Dublin om inspiratie op te doen voor voedzame gerechten waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. Dit kookboek voldeed dan ook aan al mijn verwachtingen: je hebt echt maar vijf ingrediënten nodig, de recepten zijn zó makkelijk en alles wat je nodig hebt, is te vinden in elke supermarkt. Dit heerlijke recept voor gnocchi met groene asperges, tijm en een romige sausje van Parmezaanse kaas is dan ook een van mijn favoriete recepten uit 5 Ingredients. Na een lange werkdag maak je me hier echt blij mee. In het originele recept maakt Jamie Oliver zelf gnocchi, maar ik kies voor de kant-en-klare variant van DeCecco, want die is net zo lekker! 

Wat heb je nodig?

(voor vier personen)

  • 500 gram gnocchi (DeCecco) 
  • 325 groene aspergetips 
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt 
  • 15 gram verse tijm 
  • Evt. citroensap
  • Zout en peper 

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook met wat zout. Verhit een scheut olijfolie in een andere pan en bak de asperges ca. 4 minuten op middelhoog vuur. 
  2. Kook de gnocchi ca. 2 minuten of wacht totdat ze naar boven komen drijven. Voeg de gnocchi toe aan de pan met asperges met zo’n 100 ml kookvocht. 
  3. Voeg het meeste van de verse tijm en geraspte Parmezaanse kaas toe (bewaar nog wat voor de garnering)en meng goed door elkaar op middelhoog vuur totdat zich een mooie saus vormt. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en serveer met nog wat verse tijm en Parmezaanse kaas. 

andere artikelen