Deze courgettechips zijn ideaal voor bij de borrel. Lekker crunchy, gekruid en gegratineerd met kaas. Serveer deze chips met een dip zoals aioli, tzaziki of maak een lekkere frisse yoghurtdip. De gouden regel voor dit recept? Let op dat je de plakjes courgette niet te dik snijdt, want hoe dunner hoe crunchier de chips zullen zijn.
Wat heb je nodig?
- 1 à 2 courgettes
- 100 gram paneermeel of Panko
- 40 à 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- Olijfolie
- Gedroogde oregano
- Gedroogde knoflookpoeder
- Aioli of een andere lekkere dip
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de courgettes en snijd ze in mooie dunne plakken.
- Meng de kruiden, paneermeel en de Parmezaanse kaas goed door elkaar in een kom. Wentel de plakjes courgette door het mengsel. Let op dat aan beide kanten genoeg mengsel blijft plakken.
- Leg op een bakplaat een vel bakpapier en verdeel hier de plakjes courgette over. Sprenkel nog wat olijfolie over de plakken en bak ze gedurende 10 minuten op elke zijde tot de plakjes mooi goudbruin zijn.
- Haal de courgettechips uit de oven, breng eventueel nog extra op smaak met wat peper en zout en serveer met Aioli.