Mitu’s Food: Raw chocolate bars met zeezout

Je eigen raw chocolate bars maken is een echte treat en helemaal niet zo moeilijk. Heerlijk met een vleugje zeezout en ideaal om mee te nemen als tussendoortje.

Je kent ze vast wel, al die healthy raw bars die in de winkels te koop zijn. Ik vind het veel lekkerder om mijn eigen bars te maken en zo te variëren met de smaken. Een reep in de winkel is nog best duur en je maakt ze makkelijk zelf. Bovendien maak je direct een voorraadje voor de rest van de week.

Recept raw chocolate bars met zeezout

– Ongeveer 22 zachte dadels  (kun je 3 grote bars van maken of 4/5 kleinere)
– 1,5 Eetlepel rauwe cacaopoeder
– 30 Gram pistachekruim
– 50 Gram ongebrande notenmix (dus noten naar eigen voorkeur) ook verkruimeld
– Iets minder dan 1/4 theelepel zeezout (proef aan het mengsel en voeg zo nodig extra toe)

Bereiding

Vermaal de noten van te voren door ze met een groot mes fijn te hakken of verkruimel het in de foodprocessor.
Maal de dadels in een lege foodprocessor. Doe na een halve minuut de cacaopoeder erbij en maal weer. Doe hier een klein scheutje water bij en zet de foodprocessor weer aan. Als de dadels en cacaopoeder een gladde pasta zijn geworden doe je alle notenkruim erbij en zet je de foodprocessor nog kort aan zodat alles zich vermengt. Doe de pasta een uurtje in de koelkast zodat de pasta koud en harder wordt.

Haal de pasta vervolgens uit de koelkast en kneed er langwerpige repen van. Ik heb geen gereedschap waarmee ik mijn bars tot perfecte rechthoekige vormen
kan kneden dus doe het free style. Je kunt de raw chocolate bars met zeezout in plastic folie verpakken en bewaren in de koelkast. Ideaal om mee te nemen als snack 🙂

andere artikelen