Mitu’s Food: Bananenbrood met gebakken banaan

Ik ken weinig mensen die geen bananenbrood lusten. Het is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken en voor de rest van de week heb je een heerlijk en voedzaam tussendoortje! Veel foodbloggers hebben hun eigen recept en dit is mijn Signature Banana Bread. 

Het lekkere aan dit bananenbrood zijn de gebakken bananen, speculaaskruiden en een vleugje chocomelk. Net zoals de meeste recepten is ook deze erg makkelijk te maken.

Ingrediënten

– 5 Bananen (en een 6e voor erop)
– 50 ML plantaardige chocolademelk van het merk Oatly
– Een eetlepel speculaaskruiden
– 50 ML kokossiroop (of Aggave/ maple siroop of een ander zoetmiddel)
– 2 Eetlepels (walnoten) boter (Becel, 100% plantaardig)
– 1 of 2 volle handen ongebrande amandelen (bijvoorbeeld van de markt of Aldi of eventueel andere noten)
– 250 Gram speltboem (bloem, geen meel)
– Mespuntje zout
-Vanille aroma extract
– Snuf zwarte peper

Bereiding

Doe een eetlepel walnootboter in een koekenpan en doe de met de hand geprakte bananen erin. Doe na een paar minuten de chocolademelk erbij en
roer alles door elkaar. Laat alles lekker bakken. Voeg na een minuut of 2 de speculaaskruiden, zout en peper erbij. Roer weer.
Bak het geheel zo’n tien minuten. De laatste minuut zet je het vuur uit En doe je de kokossiroop (of andere zoetmiddel) en nog een eetlepel
walnootboter erbij.

Voeg nu dit mengsel toe aan de speltbloem in een mengkom. Doe hier ook twee theelepels vanille extract bij. Meng en roer nu alles door elkaar met
een garde of spatel. Heb geduld en roer goed zodat het een plakkerig geheel wordt. Vul het deeg nu in een rechthoekige bakvorm. Bak op 180 graden in
ongeveer 40-50 minuten. Prik met een tandenstoker in het brood (diep) om te kijken of het er droog uit komt. Dan is je bananenbrood klaar.
Laat het brood helemaal afkoelen.

bananbrood 2

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je hier.

andere artikelen