Radmilo Soda lanceert vierde boek Kiddos

Na boeken over gezonde levensstijl, gezonde zwangerschap en gezond ouder worden, focust Radmilo Soda zich in zijn boek Kiddos op een gezonde jeugd. Kiddos, het vierde boek in zijn ‘Think Healthy’-reeks, geeft ouders handvatten om verantwoord en creatief een gezonde basis neer te zetten, waarop hun kinderen een leven lang kunnen bouwen.

Radmilo Soda is één van ’s lands bekendste personal trainers en wist met zijn boeken Echt Radmilo (2014), Moms (2016) en Seniority (2019) al grote groepen Nederlanders te bereiken die op een verantwoorde manier en passend bij de fases in hun leven een gezonde levensstijl willen nastreven. Kiddos heeft een heel andere benadering, omdat de focus ligt op hoe ouders hun kinderen een gezonde start in het leven kunnen geven. Juist omdat kinderen in hun eerste levensjaren nog helemaal afhankelijk zijn van hun ouders, spelen zij een essentiële rol in de ontwikkeling van het kind. Het zijn de ouders die hun kinderen de gewoontes bijbrengen die impact op een heel leven kunnen hebben.

De noodzaak voor een boek als Kiddos is groot. Volgens recente cijfers van het CBS, in samenwerking met het RIVM, bewegen kinderen steeds minder. Gemiddeld de helft van de kinderen beweegt te weinig en zit steeds meer. In combinatie met het groeiend overgewicht in ons land is dat een steeds groter wordend probleem, waar de kinderen van nu in de toekomst de consequenties van gaan ondervinden. “Ik ben van mening dat we door de jeugd bekend en bewust te maken met een gezonde leefstijl de stijging van deze zorgelijke cijfers tegen kunnen houden en misschien zelfs wel weer de goede kant op kunnen sturen”, aldus Radmilo.

Kiddos is tot stand gekomen op basis van gesprekken met wetenschappelijke experts en specialisten, maar is ook geïnspireerd op verhalen en ervaringen van cliënten van Soda, zelf vader van drie kinderen. “Een kind heeft het recht om te kunnen rennen, klimmen, stoeien en spelen, dit draagt zelfs bij aan een gezonde ontwikkeling. Dit boek bevat activiteiten en beweegspelletjes die je met jouw kind kan doen om deze ontwikkeling te stimuleren. Ook bevat het tips om van kinderen makkelijkere eters te maken en het bevat recepten die niet alleen lekker en gezond zijn, maar ook leuk zijn om samen met je kind te maken. Met dit boek wil ik iedereen die met de opvoeding van het kind te maken heeft handvatten geven voor het aanleren van een gezonde leefstijl.”

Kiddos is te koop vanaf 12 oktober 2022

 

andere artikelen