Een recept dat perfect bij deze donkere winterse dagen past: quiche met rode biet, babyspinazie en wat frisse geitenkaas. Eerst wou ik deze quiche maken met brie, maar ik was bang dat dit een beetje te veel van het goede zou zijn. Daarom heb ik gekozen voor geitenkaas die natuurlijk perfect combineert qua smaak met de rode biet. Deze quiche maak je het liefst een dag van tevoren, want dan smaakt ‘ie toch net nog iets lekkerder. Ook raad ik je aan om een quiche altijd eerst blind te bakken in de oven, bijvoorbeeld met bakbonen (te koop bij o.a. Dille&Kamille) of met rijst. Op deze manier voorkom je dat je een natte bodem krijgt.
Ingrediënten:
- Bladerdeeg voor hartige taart (rol van Tante Fanny)
- Drie eieren
- 100 gram gekookte rode bietjes
- 50-75 gram babyspinazie
- 60 gram verse geitenkaas
- 250 ml verse slagroom
- 1 rode ui in ringen gesneden
- Gedroogde salie 1 theelepel
- Gedroogde oregano 1 theelepel
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit over een quiche/taartvorm en prik gaatjes in de bodem. Bak het bladerdeeg vervolgens 15 minuten in de oven met bakbonen of rijst.
- Klop de eieren met de slagroom en breng op smaak met de gedroogde salie, oregano en wat peper en zout. Wees niet al te zuinig met de kruiden, een quiche verliest namelijk altijd wat smaak door het bakken.
- Snijd de ui in ringen, de rode biet in dunnen plakjes en brokkel de geitenkaas. Meng de geitenkaas en de babyspinazie door het ei-mengsel.
- Haal de quichebodem uit de oven, laat even afkoelen en schud vervolgens het ei-mengsel over de bodem. Verdeel de rode ui en rode biet over de quiche en brokkel eventueel nog wat extra geitenkaas erover.
- Bak de quiche nog 15-20 minuten in de oven totdat deze gaar is (dit kun je testen door een satéprikker erin te steken, wanneer deze er schoon uitkomt, is je quiche gaar!).