Proeven en genieten tijdens eerste editie Jenever & Gin festival in Groningen

Gin is tegenwoordig niet meer weg te denken van de kaart. Maar wist je dat gin ontstaan is dankzij de van oorsprong Nederlandse drank jenever? 400 jaar geleden werd jenever in Nederland gemaakt als geneesmiddel. Al snel werd deze drank immens populair in binnen- en buitenland. De Engelsen namen het distilleren met jeneverbessen van ons over maar gebruikten daarbij neutrale alcohol in plaats van moutwijn. Zie daar: gin. 

Dit jaar maakt jenever wereldwijd een comeback en is het hard op weg om hét nieuwe zomerdrankje te worden. Puur, in de mix of als ingrediënt in een mooie cocktail. Jenever is veelzijdig en verrassend.

Het is dus niet zo gek dat vrijdag de eerste editie van het Jenever & Gin festival van start gaat in de Der Aa-kerk in Groningen. Met ruim 150 verschillende merken uit binnen- en buitenland is er voor ieder iets wils. Op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond kun je verschillende seminars, workshops en tastings bijwonen. 

Chef's Table x Hooghoudt3

Toegangstickets voor het festival zijn inclusief proefglas en Jenever & Gin Guide. Zo kun je bij de verschillende stands de lekkerste distillaten gratis proeven en jouw proefbevindingen noteren. Mocht je jouw favoriet gevonden hebben dan kun je die tegen bijbetaling d.m.v. muntjes in de mix drinken.

Van al dat proeven krijg je natuurlijk trek. Gelukkig heeft de organisatie daaraan gedacht. Op het foodtruckplein rondom de Der Aa-kerk kun je jouw hart ophalen bij al het eten.

Chef’s Table

Mocht je het iets uitgebreider en luxer willen aanpakken dan mag je dit niet missen: een speciale editie van Chef’s Table. Op vrijdag- en zaterdagavond zal een deel van de Der Aa-kerk omgebouwd worden tot een Michelinsterren restaurant. Tijdens dit onvergetelijke evenement, georganiseerd door Hooghoudt, zullen Michelinchef Steven Klein Nijenhuis  (Herberg onder de Linden) en chef en restauranteigenaar Jeroen Sportel (Bistro Vive la Vie) hun gasten een avondvullend 4-gangen diner voorschotelen. De diverse voorgerechtjes, amuses en gangen worden gemaakt van de beste ingrediënten waarbij de combinatie met jenever een belangrijke rol speelt. 

Chef's Table x Hooghoudt2

Een plek aan één van de zeven tafels inclusief toegang tot het festival, een proefglaasje en de Festival Guide kost €99,- per persoon. Tickets voor vrijdagavond zijn al uitverkocht maar als je er snel bij bent kun je zaterdagavond nog aanschuiven. 

Wanneer: vrijdagavond 23 juni (uitverkocht) & zaterdagmiddag en avond 24 juni
Waar: Der Aa-Kerk, Groningen
Prijs: Festivalticket vanaf €20 (voorverkoop), Chef’s Table €99
Tickets & info: www.jenevergin.nl

andere artikelen