Wie een trouwe Your Daily Life-lezer is weet dat wij groot fan zijn van de Maaltuin. Je weet wel, dat rondreizend pop-up restaurant dat neerstrijkt op de vetste locaties. Nou die blijken dus ook nog eens een heel leuk zusje te hebben dat bekend is onder de naam SterkWater.  Het goede nieuws? Je hebt dubbel zoveel keuze om op de meest unieke locaties te dineren. 

Deze lente heeft SterkWater weer een waanzinnige locatie uitgekozen, namelijk een geheimzinnig fort gelegen in een prachtig natuurgebied bij Rijnauwen. Dit gebied is een populair wandelgebied, maar het fort zit altijd achter slot en grendel. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater openen ze van 20 april t/m 21 mei de deuren zodat je een uniek inkijkje krijgt, maar ook nog eens uitgebreid kan tafelen. 

Fort Rijnauwen

Tijdens je bezoekje aan SterkWater kun je je de hele avond laten onderdompelen in de geschiedenis van het fort, dat ooit samen met andere forten een kring vormden ter bescherming van de stad Utrecht. Doormiddel van smaken, livemuziek, Spoken Word wordt je bezoekje aan deze pop-up een uniek avontuur en dat is nog niet alles want op deze speciale  avond mag je op eigen houtje door het fot wandelen dat omringd is door prachtige flora en fauna. 

Fort Rijnauwen (1)

Van al dat gewandel krijg je natuurlijk ook trek en dat is maar goed ook want 's avonds mag je genieten van vijf gangen, die gebaseerd zijn op de verhalen en de geheimen die het fort voor ons bewaren. Niet alleen de geschiedenis is terug te vinden op het bord. Ook smaken van nu zijn verwerkt in de bijzondere gerechten. Op het menu staat daslook en vlierbloesem, twee kruiden die op en rondom het fort groeien. Asperges mogen dit seizoen uiteraard niet ontbreken en hebben ook een speciale rol bij het fort, maar dat mag je helemaal zelf gaan ontdekken. 

Voor de vega's is er uiteraard ook een menu zonder vis en vlees en bij de prijs van de avond (100 euro p.p.) zit ook een drankarrangement inbegrepen, waarbij je kunt kiezen uit bijpassende wijnen of alcoholvrije mocktails. 

Een avondje dineren bij Fort Rijnauwen kun je t/m zondag 21 mei elk weekend boeken. Wees er wel snel bij want deze plek is megapopulair en er zijn dus al heel wat dagen uitverkocht. 

SterkWater – Fort Rijnauwen (vlakbij Utrecht)
Aanvang: 18.00 uur
Einde avond: 23.00 uur
Tickets kosten 99,95 euro per persoon en zijn via deze link te bestellen 

 

Geef een reactie