Mitu’s Food: Bananasplit

Voor de zoete-trek momenten. Je kent het wel. Het moment dat je denkt aan zoet en die gedachte vanaf dan niet meer uit je hoofd krijgt tot je
eindelijk iets lekker zoets naar binnen hebt gewerkt. Deze bananasplit is dan een perfecte snack of dessert. Ook omdat het verantwoord is
vergeleken met een reep chocola of een pak koekjes. Bovendien worden twee van mijn favorietjes hier samen gebruikt: banaan en pindakaas. Als jij
die combo nog nooit hebt gehad: je weet niet wat je mist.

Recept bananasplit voor 1 persoon 

* Banaan door de helft in de lengte
* Pindakaas van het Albert Heijn merk 100% pindakaas of zelfgemaakte
* Een klein handje ongezoute pinda’s
* 1 Klein blokjes extra pure chocolade van 72%
* Kokossiroop (of andere zoetmiddel zoals aggave of maple siroop)

 Bereiding

* Snij de banaan door de helft, smeer in met een laagje pindakaas.
* Crush de pinda’s in kleinere stukjes en rooster in een pannetje in 2 minuutjes op laag vuur.
* Rasp het blokje chocola over de banaan met pindakaas, strooi de nootjes er over heen en schenk de kokossiroop eroverheen.

andere artikelen