Dit heerlijk hartige brood gevuld met pesto is lekker knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Perfect om een lekkere sandwich mee te maken, warm te serveren bij je vrijdagmiddagborrel of bij een bord pasta. Ik eet dit brood het liefst, wanneer ik echt zin heb in een hartige snack en smeer er dan wat zuivelspread op. Kleine tip, serveer dit brood warm, dan smaakt ‘ie echt beter! In plaats van groene pesto kan je natuurlijk ook rode pesto gebruiken. Ik zou zeggen, experimenteer erop los!
Wat heb je nodig?
- 325 gram bloem
- 80 gram roomboter (ongezouten)
- 80 ml melk
- 35 gram suiker
- 2 theelepels droge gist
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- ½ potje groene pesto Grand Italia
Bereidingswijze
- Verwarm de melk in een steelpannetje en smelt hierin de boter. Meng daarna de melk, gesmolten boter, suiker en gist in een grote kom.
- Voeg de eieren en de bloem toe en meng goed door elkaar.
- Kneed het deeg vervolgens goed door (ca. 5 minuten), totdat het mooi elastisch is en vorm er een bol van.
- Leg de bol in een ingevette kom en laat 90 minuten rijzen.
- Rol het uit deeg uit tot een rechthoek en verdeel hier de pesto over. Snijd het deeg dan in drie gelijke lange plakken, beginnende aan de kortste kan van de rechthoek.
- Rol de plakken deeg aan de langste kant goed op en vlecht dan de rollen deeg in elkaar. Vet een cakevorm in en laat het brood hierin vervolgens nog een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bak het deeg ca. 40 minuten totdat het mooi goudbruin is.
- Dit brood smaak het beste wanneer dit nog warm is en zal nog lekkerder zijn met wat zuivelspread.
Geen reacties