Doen: Overnachten bij Stadsvilla MOUT in Schiedam

Heb je een weekendje Rotterdam op de planning, maar vind je een hotelovernachting veel te prijzig en wil je niet een of ander armoedig hotel overnachten? Wijk dan uit naar Schiedam, dat met het ov op 15 minuten afstand ligt van Rotterdam Centraal en waar wij een pareltje van een hotel hebben ontdekt: Stadsvilla Mout. 

Door Anne Tonen

Nadat we eerst uitgebreid hadden geluncht in Rotterdam pakten we rond een uurtje of 13.00 de tram van Rotterdam Centraal naar Schiedam. Binnen een kwartier (ja, zo dichtbij is het dus!) stonden we in het centrum van Schiedam en vanaf daar was het slechts vijf minuten lopen naar ons hotel. 

Stadsvilla Mout is een klein hotel (17 kamers) dat in een monumentaal pand aan de Lange Haven in Schiedam zit gevestigd. Bij binnenkomst voel ik me gelijk op mijn gemak en heb ik niet het gevoel dat ik in een hotel ben. Positief juist, want ik vind hotellobby’s vaak heel kil en onpersoonlijk. Dat is Stadsvilla Mout alles behalve. 

MOUT_deel2_059

We checken in en krijgen een korte rondleiding van de vriendelijke receptioniste. Ze vertelt dat er veel mensen die in Rotterdam geen hotel kunnen vinden bij Stadvilla Mout terechtkomen. Ook komen er veel zakelijke gasten. Op de begane grond bevinden zich drie (vergader)ruimten en op de eerste etage zit een loungeroom. Hier kunnen gasten neerploffen op een heerlijke bank en genieten van een goed glas whiskey of iets anders wat je maar wilt.

MOUT_deel1_035

Die loungeroom is natuurlijk leuk bedacht maar eigenlijk helemaal niet nodig. De kamers zijn namelijk ontzettend ruim en ingericht als een kleine studio waardoor je je kamer helemaal niet meer uit wilt komen. Wij kregen de suite (vanaf 95 euro per nacht) van 30m2 met uitzicht op de haven. De suite heeft een eigen badkamer, tv, smartphone (met culinaire, culturele en shoptips voor Schiedam en Rotterdam), een eethoek, keuken met magnetron en een loungegedeelte. Super de luxe dus voor zo weinig geld.

mout 1

We drinken een glaasje bubbels, dat we als welkomstpresentje hebben gekregen. Ook lag er op de eettafel een hele schaal met fruit en twee doosjes pringles. Wat een service! We besluiten het alleen bij een glaasje bubbels te houden, want we hebben nog een diner gepland staan om de hoek bij het hotel. Avondeten kan je bij Mout namelijk niet. Is ook niet erg, want in de omgeving (voornamelijk in Rotterdam) zijn er genoeg goede restaurants te vinden. Mocht je om bepaalde redenen toch je hotelkamer niet uit willen komen dan kan je eten laten bestellen of zelf iets klaarmaken in de keuken. 

mout bed

Na super lang en lekker geslapen te hebben in het enorme bed, werden we rond een uurtje of 11.00 wakker. Tijd voor het ontbijt. We hadden er de avond ervoor gekozen om niet in de lobby te ontbijten maar het ontbijt op de kamer te laten bezorgen. Hoe fijn! En waarom zijn er niet meer hotels die dit doen? Terug naar het ontbijt: dat was hemels. We kregen een groot plateau met daarop verse jus d’orange, melk, verse broodjes en croissantjes, zoet en hartig beleg, yoghurt met granola en thee. Wat een super goed begin van de dag. 

Na het ontbijt en een heerlijke douche is het om 12.00 uur jammer genoeg tijd om uit te checken. De tijd is gevlogen en we vinden het jammer dat we niet nog even wat langer hebben kunnen genieten van dit heerlijke plekje. De meeste hotelkamers gebruik je echt als plek om te overnachten maar deze suite is veel meer dan alleen maar een plek om te slapen. Een ding weten we in ieder geval zeker: de volgende keer boeken we een heel weekend. 

Adres: Lange Haven 71, Schiedam
Reserveren: www.finehotelsandsuites.com

andere artikelen