Doen: Overnachten in een boomhut bij het Mandela Huisje in Amsterdam Noord 

Nu veel mensen door coronacrisis nog niet op het vliegtuig durven te stappen is vakantie in eigen land populairder dan ooit en onlangs hebben we bij toeval een prachtig plekje ontdekt waar je niet alleen heerlijk kunt borrelen en eten, maar ook kunt overnachten. Niet een chique hotel kamer maar in een boomhut met een waanzinig uitzicht. Your Daily Life ging een nachtje bij Het Mandelahuisje logeren om te ontdekken of het net zo romantisch is als dat het klinkt. 

Het vakantiegevoel begint al op te spelen als we na de lunch op de pont stappen naar Amsterdam Noord. Hoewel ik er regelmatig kom voelt het bij mooi weer toch als een soort van eilandje waar geen toerist te bekennen is en waar het heerlijk rustig is. Vanaf het pontje is het ongeveer 5 minuten fietsen naar Het Mandelahuisje, dat door de ligging (nog) niet zo bekend is bij Amsterdammers. Als je er nog niet van gehoord hebt is dat dus niet zo gek. 

hoi

14.00 Incheken & borrelen op het terras 

Rond een uurtje of 14.00 checken we in bij een super aardig meisje achter de bar die ons trakteert op een drankje. Het huisje is nog niet schoongemaakt, dus we nemen tot die tijd even plaats op het mooiste plekje van het terras, aan het water met uitzicht op het station. Het valt ons vrijwel meteen op dat de sfeer hier heel anders is dan op andere Amsterdamse terrassen. Uit de speakers komt Bob Marley, de sfeer is super relaxed en ontspannen net zoals het meisje achter de bar en alle andere gasten die aan een tafeltje zitten. Het Mandelahuisje is echt een plek om even tot rust te komen en hoewel het precies tegenover Amsterdam Centraal ligt, ben je ver verwijderd van de drukte en krijg je het gevoel er echt even uit te zijn. 

Na een uurtje van het uitzicht te hebben genoten en als we onze biertjes op hebben krijgen we de sleutel van onze boomhut, die we vanaf het terras al aandacht hadden bestudeerd. Een stevige houten trap brengt je naar het kleine hutje dat echt in een boom hangt. De boom loopt zelfs door het hutje heen waardoor als het waait het huisje meebeweegt met de takken van de boot. Amsterdam voelt nu nog verder weg. 

foto3

De boomhut is in maart gebouwd en ziet er dus nog gloednieuw uit. In de hut zit een kraan, een elektrische deken voor als je het 's nachts koud krijgt en een tweepersoonsbed. Het is erg klein en dus vooral geschikt om daar met iemand te slapen die je lief vindt ?. Binnen kun je niet echt zitten maar op de veranda, met een nog beter uitzicht, uiteraard wel. Overnachten in zo'n houten huisje is dan ook vooral een aanrader bij mooi weer. 

foto1

18.30 Dineren 

Dineren doen we bij een Italiaan om de hoek. Doordat er nogal een harde wind staat 's avonds is het niet zo lekker om buiten aan het water te zitten. Bij mooi weer is er wel de mogelijkheid om bij Het Mandelahuisje te eten. In de zomer organiseren ze een wekelijkse Paella-avond waarbij de vis op groot vuur buiten wordt gekookt. Op vrijdag staat er roti op het menu, zondag tovert een Syrische kok een maaltijd op tafel en de andere dagen is er elke dag keuze uit een special. Lekker divers en multiculti dus. Pluspunten!

foto 8

23.00 Slapen

Rond een uurtje of elf drinken we nog een wijntje op de veranda en gaan we naar bed. Als je een lichte slaper bent neem dan zeker oordoppen mee want als het hard waait kan de boom erg kraken. Vergeet ook zeker je muggenspray niet mee te nemen om te voorkomen dat je lek wordt gestoken. Na een ietwat onrustige nacht, door de muggen en het gekraak van de boom, worden we in de ochtend gewekt door een luid gemiauw. Het is de jonge kat van de eigenaar. 'S middags hadden we hem al op het terras zien spelen en blijkbaar vindt hij het maar al te gezellig dat er gasten zijn. We laten hem binnen en hij komt de laatste uurtjes bij ons op bed slapen. Zo gezellig. 

foto7

11:00 Ontbijten en uitchecken

Wie zich afvraagt of er een douche is: ja die is er zeker. Wel moet je behoorlijk wat lef hebben om eronder te stappen. De douche zit onderaan de boomhut en is nogal primitief, zoals je op de foto's kunt zien. Omdat het in de ochtend best wel koud was hebben wij (jaaaa, heel laf!),daarom maar gebruik gemaakt van de wasbak en een washandje. 

Om 11.00 uur nemen we weer plaats op het terras voor een ontbijtje. We bestellen een kopje koffie, thee, een stuk bananenbrood en twee cupcakepoplolly's, die echt ontiegelijk lekker zijn. We genieten nog even van de rust en het uitzicht en checken daarna uit. 

foto4

Al met al was het een super toffe en geslaagde ervaring. De plek is fantastisch, het personeel is ontzettend aardig en tsja, overnachten in een boomhut met uitzicht over het IJ. Romantischer krijg je het toch bijna niet? Een ding is in ieder geval zeker: je gaat je lover, als hij/zij een beetje avontuurlijk is, hier onwijs gelukkig mee maken. 

Voor de beschikbaarheid en tarieven, check:  Mandelahuisje.nl 

Adres: Sixhavenweg 27, Amsterdam

Foto's: Wouter Smit – PK8Studio 

 

 

 

 

 

andere artikelen