Restaurant Otto Volante op de Amsterdamse Overtoom is verrassend én betaalbaar

Als je over de Overtoom fiets fiets je Otto Volante als je niet goed oplet zo voorbij en dat is doodzonde want bij dit intieme zaakje weten ze je enorm te verrassen met hun creatieve gerechten met groenten in de hoofdrol.

Als we bij Otto Volante binnenstappen voelt het gelijk alsof we in een intieme sfeervolle woonkamer zijn belandt. Het restaurant zit helemaal vol met jonge Amsterdammers waarvan een aantal vaste gast zijn bij Otto Volante. En dat begrijpen we, want als je hier eenmaal hebt gedineerd dan weet je zeker dat je snel nog eens teruggaat.

In dit restaurant krijg je gerechtjes die echte culinaire hoogstandjes zijn en waar de ontzettend creatieve Italiaanse chef Riccardo vooral experimenteert met groenten. Je zou het niet verwachten maar achter het restaurantje ligt een klein tuintje waar de chef zijn eigen kruiden en eetbare bloemen laat groeien. Ook heeft Riccardo daar een schuurtje waarin hij lekker bezig is met zijn grote hobby: fermenteren! Zo komen de kombucha, miso en kimchi allemaal van eigen hand en die je natuurlijk ook terug in de gerechtjes.

Bij Otto Volante kun je aanschuiven voor een vier- of vijf-gangenmenu dat maandelijks wisselt, maar ook kun je a la carte bestellen. Wij gingen voor een chefsmenu en kregen na een heerlijke amuse van abrikoos een gerechtje met de lekkerste tomaten ooit. Deze worden op drie verschillende manieren bereid, zo zijn ze gefermenteerd, gezouten en gedroogd. Riccardo voegde er nog wat vijgen en een saus van amandelmelk aan toe en voilà: daar is het gerecht die for ever op de kaart moet blijven want ook bij onze buren aan de andere tafels was deze groot favoriet.

Verder aten we, ook ontzettend lekker, de dry aged corvina met beenmerg en mierikswortel en bloemetjes uit de tuin. De derde gang was kabeljauw in een saus van krab met mosselblad en kaviaar. Na al deze gerechtjes hoopten we stiekem wel op een gerechtje met vlees en dat hadden ze goed aangevoeld want de vierde gang was een biologisch stukje diamanthaas in een rode wijnsaus. Tot slot aten we, uiteraard, nog een lekker kaasbordje.

Bij al deze gerechten wordt natuurwijn geschonken. Laat je daardoor niet afschrikken want de wijnen zijn hartstikke toegankelijk en je mag alles proeven zodat je een wijn vindt die bij je past. Laat je ook vooral adviseren door de sommelier, die je kan vertellen wat je lekker vindt en er dan voor zorgt dat je de perfect matchende wijnen drinkt.

Leuk om te weten: de eigenaren hebben de webshop Winestories, dus de wijnen die je bij Otto Volante drinkt komen vooral uit eigen winkel. Noteer dus vooral je favoriete wijnen en sla later je slag online!

Otto Volante
Overtoom 534H, Amsterdam
Reserveren: Ottovolante.nl

andere artikelen