5 x de leukste kerstmarkten 

It’s the most wonderful time of the year! Kerst! Dus dat betekent kerstshoppen, glühwein drinken en eten tot je erbij neervalt. Wij zetten onze 5 favoriete kerstmarkten voor je op een rijtje, zodat je zonder stress aan je to-do lijstje kunt beginnen.

Door Marina Snijder

Credit: Ice Village Amsterdam
Credit: Ice Village Amsterdam

1. AMSTERDAM ICE*VILLAGE (14—16 DECEMBER)

Het Museumplein in Amsterdam wordt de hele winter omgetoverd tot Ice*Village. Maar in het weekend van 14-16 december wordt er ook een kerstmarkt gehouden. Het beloofd een echt winter wonderland te worden, met een echte ijsbaan waarbij je onder een replica van de Magere Brug door kunt schaatsen.   

Credit: Sissyboy
Credit: Sissyboy

2. SISSY-BOY KERSTMARKT 2018 (15 DECEMBER)

Mijn persoonlijke favoriet is de ieder jaar terugkerende Sissy-Boy kerstmarkt in Amsterdam Noord. Let op, hij is er maar voor 1 dag, dus je moet er op tijd bij zijn. Zaterdag 15 december is deze kleine kerstmarkt, maar het is de perfecte start van een hele dag kerstshoppen voor last minute cadeautjes, of kerstspullen voor in je eigen huis.  

Credit: Ruigoord
Credit: Ruigoord

3. RUIGE KERSTMARKT (15 – 16 DECEMBER)

Op het altijd gezellige Ruigoord, onder de rook van Amsterdam, vind je de Ruige kerstmarkt in het weekend van 15 & 16 december. Een feest voor jong en oud, maar ook vooral voor iedereen dit niet zo van de traditionele kerstmarkten houdt. Zoals ze zelf zeggen is dit een paradijs voor al die fijne feel-good cadeaus, kunst & vliegwerk, goud van oud, killer outfits, glitter en schitter, schatten van ver, magie, creativiteit en meer bijzonders! Ga dat zien. 

Credit: Het Amsterdamse Winterparadijs
Credit: Het Amsterdamse Winterparadijs

4. HET AMSTERDAMSE WINTERPARADIJS (21—30 DECEMBER)

Het Amsterdamse Winterparadijs keert terug dit jaar in de RAI in Amsterdam, en het is beter dan ooit! Dit jaar is het een nog grootser winterfestijn waar je kunt schaatsen op de 2200m2 ijsbaan, maar ook kunt langlaufen, sleeën en sneeuwballen gevechten kunt houden in het Sneeuwparadijs. Dit winterse festival is zowel binnen als buiten, en kaartjes inclusief alle activiteiten koop je al vanaf 17.50 EUR per persoon. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. 

Credit: Sushi Festival
Credit: Sushi Festival

5. KERSTMARKT AMSTERDAM (15 – 16 DECEMBER)

Voor iedereen die van sushi houdt, is dit de kerstmarkt van het jaar! Deze kerstmarkt is namelijk onderdeel van het Sushi Festival en vindt plaats in de NDSM-loods in Amsterdam Noord. Er is ook een Japanse kerstmarkt waar je je laatste kerstinkopen kunt doen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 8.00 EUR per persoon, maar voor een kleine extra vergoeding kun je je ook aanmelden voor een sushi workshop. Merry Christmas!

andere artikelen