Met de Insider van The Fork vind je binnen no-time de heerlijkste restaurants in jouw stad

Speur je altijd het hele internet af op zoek naar een goed restaurant om vervolgens toch maar weer naar je oude vertrouwde eetcafe op de hoek te gaan omdat je uit het grote aanbod geen keuze kunt maken? Dat probleem is voorbij nu The Fork, voorheen IENS, met de komst van Insider een mogelijkheid aanbied waarop het heel eenvoudig is om een restaurant dat bij jou past uit te kiezen. 

Door Anne Tonen

Zelf had ik nog niet eerder van Insider gehoord toen ik begin april op een doordeweekse dag werd uitgenodigd voor een pers-event. De insider-lijst wordt per stad samengesteld voor o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht en Haarlem. Na die laatstgenoemde stad vetrokken we vanuit Amsterdam met een groepje pers om twee restaurants uit de Insider-lijst te bezoeken. Om in die lijst te komen moet het restaurant trouwens aan twee criteria voldoen: het moet één of meerdere Michelinsterren of een vermelding in andere andere de Bib Gourmand van Michelin of Gault Milau. Of het restaurant scoort een 9 of hoger en heeft minimaal 25 recensies op The Fork, met een gemiddelde menuprijs van 35,00 euro of hoger op basis van driegangen. 

petrossi

Het eerste restaurant dat we bezochten was Petossi aan de Lange Veerstraat. Bart van Berkel opende deze zaak anderhalf jaar geleden nadat hij als winnaar van het tv-programma Masterchef veel aandacht kreeg. In zijn prachtige zaak besteedt hij veel aandacht aan Nederlandse producten en internationale smaken. Bart heeft geen koksopleiding gehad maar deed tijdens zijn vele reizen, en natuurlijk stages bij mooie bedrijven, veel ervaring op. Vandaar die internationale smaken dus. 

the fork 2

Bij Petossi, waar je 45 euro voor 4-gangen betaalt, werden we verrast met een lolly met appelstroop en geitenkaas, een mousse van doperwt, gerookte messenklever, een wafel van postelein en citroen. En tot slot de gebrande Noordzee wijting met lente hutspot, brandade, bloemkool zoetzuur, worteljus en picalilly chip. Bij alle prachtige en heerlijke gerechten kregen we bijpassende wijnen geserveerd en was dit een ontzettend goed begin van de dag. Zeker voor herhaling vatbaar en dit restaurant is perfect voor als je een avondje jezelf flink in de watten wilt leggen.

hallo

Door naar restaurant nummer twee, dat gevestigd zit in een mooie, intiem en pittoreske straatje: de Breestraat. Brick is een restaurant, met een prachtig dakterras, waar je gerechten uit de Franse keuken eet met invloeden vanuit de hele wereld. Een driegangenmenu eet je al voor 29,50 euro en dat is voor wat je krijgt voorgeschoteld echt heel erg betaalbaar. Gerechten op de kaart zijn bijvoorbeeld: zoete aardappelsoep, parelhoen maar ook hebben ze er burgers. Heel wat anders dan Petossi, maar wat ik al schreef: op de Insider vind je voor ieder wat wils. 

the fork 3

Hoewel ik regelmatig in Haarlem kom en de stad goed ken, kende ik deze twee restaurants nog niet. Misschien wel omdat ik ook vaak voor 'oud en vertrouwd' kies en bij dezelfde zaken ga eten ook weleens (ondanks dat het mijn werk is) geen zin heb om uitgebreid te gaan zoeken.  Daarom vind ik deze app echt een uitkomst. Er zitten echt prachtige zaken tussen en zo kom je nog eens, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen, op nieuwe plekken. 

Meer weten over de Insider-selectie? Klik hier

andere artikelen