Staycation in Utrecht: overnachten in een getransformeerde kerk

Wat doe je als je door de pandemie het land niet mag verlaten, je collega's niet meer ziet en de muren van je huis op je afkomen? Een van de leukere opties die nog mogen in deze tijd is het boeken van een staycation en wij hebben weer een prachtig plekje voor je gevonden. Dit keer in Utrecht in hartje centrum.

In eerste instantie zouden we gaan logeren bij BUNK in Amsterdam Noord, maar wegens de coronacrisis heeft het hotel voorlopig besloten om de deuren te sluiten. Dus pakten we de trein naar Utrecht om daar een staycation te ervaren. Het eerste voordeel is al dat het hotel/hostel echt naast het station gevestigd zit. Je loopt Hoog Catherijne uit en je staat voor de oude Westerkerk, die helemaal getransformeerd is tot een prachtige sfeervolle plek waar je kunt borrelen, lunchen, dineren, werken en slapen. 

50-bunk-utr-epic

BUNK wil zichzelf geen hotel noemen omdat het een mix is van van alles, maar wij zouden het omschrijven als een cominbatie tussen een hotel en hostel. Zo heb je 45 kleine hotelkamers voor mensen die op zoek zijn naar iets meer comfort en privacy en zo heb je 60 pods, waar je al vanaf 24 euro per nacht slaapt. Alleen of met je lover of bff. Wij sliepen in de Bunk Epic Room (93 euro per nacht), wat een prima kamer is als je niet teveel op de kamer bent want er zit geen raam in en een hele kleine ruimte. Voor een staycation zouden we je toch aanraden om de 'Most Epic Bunk Room' (116 euro per nacht) te boeken. Deze kamer zit in het puntje van de kerk en wordt daarom ook wel omschreven als 'het penthouse' en het beschikt over een losse badkuip midden in de kamer. 

Most Epic Room
Most Epic Room

Maar wat moet je verder nou doen als het buiten slecht weer is en alle horeca dicht is? Wij hadden nogal pech met het weer dus nadat we een paar winkels hadden afgestruind waren we al helemaal doorweekt en besloten we maar om terug te gaan naar BUNK. Een groot voordeel van overnachten in een hotel in deze tijd is dat je er wel tot 20.00 uur mag borrelen in het restaurant en tot 22.00 uur mag dineren en aangezien dat onze favoriete bezigheid is in het leven vermaakten wij ons prima. 

eten1

Op de menukaart staan vooral hele simpele gerechten zoals sushi, taco's, boerenkool en paella. Klinkt saai, maar de gastvrouw achter de bar beloofde ons al dat we verrast zouden worden en dat werden we. De sushi was een omgekeerde sushi, de taco's waren ontzettend crispy en de bisque van de Paella was verukkelijk. Net als het snicker-dessert overigens. Ja, koken kunnen ze hier dus wel! Alleen jammer dat we op maandagavond zo ongeveer de enige in het restaurant waren. Gelukkig waren er spelletjes zoals Scrabble en Pim Pam Pet. 

eten2

Net voor de klok acht uur sloeg bestelden we nog een flesje Pinot Grigio voor op de hotelkamer en we sloten de avond af met een Netflix-film in bed. De volgende ochtend schoven we na een heerlijke nacht aan voor het ontbijt, dat bij je hotelovernachting in zit. We kozen voor een croissantje, een verse jus d'orange en de Eggs Benedict, die ook weer op een andere manier was klaar gemaakt en ook ontzettend lekker was. 

Over BUNK Utrecht zijn we ontzettend enthousiast. Vooral als je op doorreis bent is dit de ideale plek om een kamer te boeken. Maar ook als je er even uit wilt in deze gekke tijd en wilt genieten van lekker, betaalbaar eten en logeren op een andere plek. 

Meer weten? Check Bunkhotels.com 

 

andere artikelen