Maak kennis met je nieuwe maatje: de avontuurlijke Atlas e-bike van QWIC

Avontuur, onvergetelijke indrukken en nieuwe routes. QWIC presenteert een geheel nieuw e-bike segment: de Adventure serie. Binnen dit segment onthult het Nederlandse e-bike merk met trots de Atlas. De off-road e-bike met de kwaliteit en het herkenbare QWIC design zoals we van QWIC gewend zijn, maar dan geschikt voor alle terreinen, ontworpen voor gebruikers die naast het verharde wegdek ook onbeperkt toegang willen tot off-road paden.

Ebike3

Knap: de blikvanger in je huis of tuin 

Bij de jacht op een nieuwe liefde wil het oog ook wat. Dat weet QWIC als winnaar van de iF Design Awards en de prestigieuze Red Dot Design Award als geen ander. De QWIC Atlas wordt dé blikvanger in je huis of tuin. Niet alleen omdat het de eerste e-bike is waarbij de oplader snoerloos is, maar ook omdat de kabels mooi zijn weggewerkt. De e-bike kent daarnaast een volledige integratie van de batterij in het frame. Dat is niet alleen stijlvol, maar ook heel innovatief: in plaats van de veelgebruikte onderbuisintegratie, presenteert QWIC voor het eerst een bovenbuisintegratie van de accu. Deze slimme verandering verbetert de geometrie van de e-bikes omdat het gewicht beter verdeeld is. Bovendien kun je de accu er makkelijker uithalen, omdat de bovenstang niet meer in de weg zit.  

Avontuurlijk en behulpzaam: de Atlas schreeuwt om uitdagende, lange tochten 

De twee unisex Atlas-modellen vallen binnen QWIC’S nieuwe segment Adventure. Ze zijn ontworpen voor forenzen, die ook off-road hoge eisen stellen aan hun fiets. Wil jij het avontuur opzoeken en letterlijk een onbekende weg in slaan? Geen probleem! De focus ligt op prestatie, waardoor jij een groot aantal kilometers aflegt dankzij de sterke motor en de krachtige accu’s. Om die verre ritten nog comfortabeler te maken, bieden de designs de mogelijkheid om een fietstas, bidon en pompje mee te nemen.  

Ebike2

Sterk: de e-bikes kunnen tegen een stoot 

De power e-bikes hebben krachtige aandrijvingen en kunnen tegen een serieuze stoot. Dit komt goed uit wanneer je off-road gaat, maar ook in de stad waar je elektrische fiets wellicht met de nodige weerstand te maken krijgt. De e-bikes komen met dikke off-roadbanden voor maximale grip op boswegen en grind. Ook de geometrie en verende onderdelen zijn ideaal voor ruige wegen, zowel opwaarts als heuvel af. De banden van de stadsuitvoering zijn daarentegen beter geschikt voor een harde ondergrond als asfalt. Daarnaast kent de stadsfiets een belt-aandrijving, waar het off-roadmodel een kettingaandrijving heeft. Het off-road model heeft de naam Atlas Derailleur gekregen en de stadsfiets de naam Atlas Vario.  

Uniek: de Atlas e-bikes laden de accu’s in een recordtijd op 

De accu’s van de Atlas e-bikes slagen erin om in een recordtijd van drie uur volledig op te laden.De gebruiksvriendelijke en prijswinnende charging station (meerprijs van €299) zet de accu daarnaast in hibernation mode. Normaliter lopen accu’s vanzelf leeg, maar deze stations geven wanneer nodig een extra hoeveelheid lading zodat de accu de ideale capaciteit behoudt. Dat bevordert de conditie en de levensduur. 

Klaar om de liefde te bezegelen? Je stelt jouw nieuwe paradepaardje naar eigen wens samen. Zo heb je de keuze uit een naaf- of derailleurversnelling, riem- of kettingaandrijving en een 522 Wh accu of 756 Wh accu. Daarnaast kun je jouw fietstochten vergemakkelijken met een GPS, mobiliteits- en pechhulpverzekering.  

Je rijdt een traploze naafversnelling en riemaandrijving QWIC Atlas MTR in space blue of matte black vanaf €5.399 en een Atlas MD12 met derailleurversnelling in matte black of dusty road vanaf €4.899.  

Lees ook: Bang dat je e-bike gestolen wordt? Met de Premium Q van QWIC hoeft dat niet meer

andere artikelen