Op vakantie naar Curaçao? Wij hebben de beste tips voor je reis!

Ondanks dat de lente inmiddels is begonnen laat het mooie weer, zoals gewoonlijk hier in Nederland, nog wel even op zich wachten. Daarom is het aan ons om zelf die zon op te zoeken. Witte stranden, zee, palmbomen met hangmatten, cocktails, heerlijke temperaturen en gewoon Nederlands praten? Deze maand vertel ik jullie alles wat je moeten weten over het prachtige Curaçao! 

Door Stefan Hut

Kòrsou (Curaçao in het Papiaments) is een eiland in de zuid Caribische zee voor de kust van Venezuela waar de jaargemiddelde temperatuur zo’n 31 graden is. Ook een perfecte plek om te bezoeken als je onze koude winters wil vermijden. Ondanks dat het van oktober tot januari orkaanseizoen is in het Caribisch gebied zit je op Curaçao hoogstwaarschijnlijk toch lekker droog. Het eiland ligt net zuidelijk genoeg dat het bijna nooit wordt getroffen door orkanen

Slapen

Curaçao is voor velen een bekende en favoriete vakantiebestemming en het eiland is daar dan ook aardig op ingespeeld. Over het hele eiland vind je de meest prachtige luxe resorts met privé stranden waar je regelmatig dolfijnen kunt zien zwemmen (die dolfijnen kun je trouwens overal treffen, het enige wat je daarvoor nodig hebt is geluk). Wanneer je wil baden in luxe kan je op vele plekken terecht, houd er wel rekening mee dat je dan ook moet baden in geld. Ook voor het iets lagere budget zijn er accommodaties die aan alle eisen voldoen.

Kan het voor jou niet gek genoeg? Kijk dan eens bij Sunscape Curaçao Resort, The Beach House of Baoase Luxury Resort. 

Goedkoop zal een reis naar Curaçao nooit zijn maar bij “Boutique hotel T’ Klooster,  Avila Beach Hotel of The Ritz Village kun je ook terecht met een iets kleiner budget.

jeep autohuur

Tip: Wil je grotere gedeeltes van het eiland verkennen dan is het handig om een auto te huren. Je verkent het eiland in stijl in een van de fantastische open jeeps van “Mr. Paradise”

Eten & drinken

Ondanks dat accommodatie op het eiland aan de prijs is, valt het eten en drinken best mee. Overal staan de lekkerste cocktails en hapjes op het menu voor zeer redelijke prijzen. Een bekend fenomeen op Curaçao is happy hour! Bij sommigen is dit dagelijks bij anderen wekelijks, vaak van 17.00 tot 18.00 uur of zelfs van 17.00 tot 19.00 uur. In het weekend volgt daarna vaak nog een leuk feest.

Chill Beach Bar & Grill
Chill Beach Bar & Grill

De leukste plekjes voor een hapje en een drankje:

  • Chill Beach Bar & Grill
  • Cabana Beach
  • Miles Jazz Café
  • Bar 27

Voor het diner kun je natuurlijk bij je vertrouwde strandtent blijven hangen maar je kunt ook een van de vele restaurants opzoeken. De volgende 5 zijn zeker een bezoek waard. 

  • Blessing, zoals de naam al doet vermoedden een echte zegen. Eten van hoogwaardige kwaliteit en ontzettend vriendelijk personeel.
  • Vita, heerlijk vegetarisch eten! Zelfs voor de vleeseter een aanrader.
  • La Cantina del Patron, dit tapas restaurant dat wordt gerund door een Nederlander is ontzettend populair bij zowel de locals als de toeristen, en terecht. Vergeet niet de Sangria te proeven.
  • Bij Blauw, lekker dineren met het zand tussen je tenen.
  • Jaanchies, dit restaurant (Westpunt) serveert o.a. lokale specialiteiten zoals leguaan.

Activiteiten

Er is genoeg te doen op het eiland, of je nu de hele dag op het strand wil bakken of een hele actieve vakantie wilt, het kan allemaal. Op dit eiland is altijd wat te beleven. Regelmatig worden er leuke feesten gegeven zoals 1x per maand de Full Moon Party bij Kokomo Beach, overigens ook een hele leuk plek om even wat te eten of een drankje te doen. En als je daar dan toch bent grijp dan je kans want bij Kokomo kan je een hele groep vriendelijke leguanen voeren!

Hou je wel van een wandeling en wil je graag wat leren over Willemstad? Boek dan een wandeltocht bij “Dushi Walks”. Zij nemen je mee door de wijken Scharloo en Otrobanda en vertellen je alles wat je moet weten. Leuk om te weten is dat de wandeling slechts NAF 25,- (ongeveer € 11,50) kost en dat het grootste gedeelte van de opbrengsten gaat naar het helpen van daklozen. Wel van de wandelingen maar liever door de natuur? Ook dat kan! Bij “Curaçao Hiking” organiseren ze wandeltochten door het mooie landschap van Curaçao.

dolphin academy

Naast prachtige natuur en leuke feesten heeft Curaçao ook het Curaçao Sea Aquarium. Hier vind je de meest bijzondere onderwaterwezens die in de zee rondom dit eiland leven. Er zijn vele shows waarbij je de dieren kunt voeren en meer kunt leren over hun bestaan. Veel van deze dieren zijn namelijk gered nadat ze gewond zijn geraakt door bijvoorbeeld vissers of andere omstandigheden. In het Curaçao Sea Aquarium bevindt zich ook de Dolphin Academy, hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen. Het is een ervaring om nooit te vergeten wanneer je samen met dit fantastische dier in het water ligt.

Stranden

Wit zand, palmbomen en een helderblauwe zee. Overal op dit eiland vind je de mooiste stranden maar voor de echte parels adviseer ik je om een auto te huren en naar Westpunt te rijden. De natuur is indrukwekkend dus ook onderweg valt er genoeg te zien (pas wel op, het eiland staat niet bepaald bekend om de verantwoordelijke chauffeurs). Onderweg naar Westpunt doe je er goed aan om een kleine stop te maken bij Jan Kok om de flamingo’s in het wild te bewonderen. Een van de stranden die je tegenkomt wanneer je richting Westpunt rijdt is Cas Abao. Als je het mij vraagt een van de mooiste stranden die het eiland rijk is. Schitterend helder water en de perfecte plek om te snorkelen.

Playa Kalki
Playa Kalki

Voor de echte adrenaline zoekers is er de mogelijkheid om bij Playa Forti van 10 meter hoogte in het water te springen. Een paar honderd meter verder vind je Playa Piskado, “het visserstrand”. Wil jij met schildpadden zwemmen? Dan mag je dit niet missen. Vanwege de vissers die hier hun vers gevangen vis schoonmaken zitten hier vaak veel schildpadden. Rijd nog iets verder door voor mijn persoonlijke favoriet; “Playa Kalki” ook wel Alice in Wonderland genoemd. De naam heeft het strand te danken aan de ingang waar je tussen de wortels van de bomen via een trap omlaag naar het strand loopt. Vanuit het water of vanaf de steiger zie je de schoonheid van dit kleine strandje, de manier waarop de wortels van de bomen zorgen voor schaduw en de daken van het achtergelegen resort opdoemen boven de boomtoppen. Curaçao is prachtig.

andere artikelen