Op sjiek boozy brunchen? Ga naar de Jansz rosé garden in Pulitzer Amsterdam

Heb je iets te vieren of heb je zin om jezelf helemaal in de watten te leggen met een uitgebreide 3-gangen boozy brunch of diner met de lekkerste shared dining gerechten? Restaurant Jansz, van Pulitzer Amsterdam, heeft nu de zomer aanbreekt hun prachtige binnentuin omgetoverd tot een intiem rosé all day paradijsje waar je midden in het drukke centrum maar in alle rust rosé van topkwaliteit drinkt.

Je zou het niet verwachten maar ook in hartje centrum Amsterdam kun je in een oase van rust heerlijk borrelen en eten. De binnentuin van restaurant Jansz is zo’n plek waar je op een zomerse warme dag urenlang kan blijven hangen vanwege het ontzettend aardige personeel, de enorme kaart met lekkere vis- en vleesgerechten en omdat er onwijs veel goede rosé te proeven is. Houd je niet van rosé? Ze schenken er ook meerdere champagnes, prosecco en uiteraard witte en rode wijnen.

Op de kaart vind je van alles en nog wat, maar er staan heel wat verschillende vis- en vleesgerechten op het menu. Als klein voorafje kun je kiezen voor gerookte amandelen met groene olijven (7 euro), garnalen kroketjes (15 euro) of heerlijke oesters (6 euro per stuk). Daar bestel je uiteraard een lekker glas champagne bij of als je in de rosé sferen wilt blijven dan is er voor de liefhebber rosé prosecco.

Qua voorgerechten is er ontzettend veel keuze en het leuke is dat je deze gerechtjes allemaal kunt delen. Wij gingen voor de octopus salade (19 euro), toast met Noordzeekrab (16 euro) en de garnalencocktail (19 euro). Hierbij dronken we een lichte Sancerre rosé uit de Loire die perfect matchte met de visgerechten.

Tijdens het hoofdgerecht kregen we trek in vlees en kozen we voor fles van dorset lams met groene asperges (35 euro) en de dry aged filet mignon (54 euro). We bestelden er ook nog een groene salade (7 euro) bij en een portie frietjes (7 euro). Daarbij adviseerde de enthousiaste sommelier om voor de ‘Mip rosé’ uit de Provence te kiezen. Deze rosé ruikt ontzettend bloemig maar is vrij stevig van smaak waardoor deze ideaal is bij de wat zwaardere hoofdgerechten.

Als je hier uitgebreid drie gangen wilt lunchen en daarbij ook een paar glazen rosé wil drinken dan ben je niet goedkoop uit. Vind je het iets te prijzig? Kies dan voor een paar borrelhapjes en wat kleine voorgerechten. Of kom gewoon langs voor een paar glaasjes rosé. En nu hopen dat we nog lang niet van deze zwoele zomeravonden af zodat we allemaal nog wekenlang in de rosé garden kunnen hangen.

Restaurant Jansz
Adres: Reestraat 8, Amsterdam
Reserveren doe je hier.

andere artikelen