EK Voetbal kijken in Amsterdam op groot scherm: op deze 25 plekken kan het

Het EK voetbal kijken in Amsterdam op groot scherm in Amsterdam? In dit artikel delen we 18 totaal verschillende plekken waar jij het hele EK alle wedstrijden van Nederland kunt kijken.

1. Vondeltuin: Hier kun je lekker buiten kijken terwijl je aan een grote picknicktafel zit en tegelijkertijd ook nog eens kunt eten. Ideaal voor als je met een grote groep bent.

2. Cafe Enté: In de Jordaan kun je bij dit gezellige restaurant met bruine kroeg vibes binnen voetbal kijken. Hier kun je overigens ook heerlijk eten, dus reserveer voor- of na de wedstrijd zeker een tafeltje voor diner.

Adres: Lindengracht 31, Amsterdam

3. Café de Walvis: Bij dit populaire café in de Spaarndammerbuurt weet je wat je kunt verwachten: liters bier, bitterballen én heel veel gezelligheid.

Adres: Spaarndammerstraat 516, Amsterdam

4. Bar Kantoor: Bij Bar Kantoor in het Westerpark hebben ze zowel een scherm binnen als buiten en iedereen zit op een stoel. Zelf bier halen is niet toegestaan dus je wordt bediend aan je tafeltje. Zo willen ze voorkomen dat er mensen voor het scherm lopen. Hier is het trouwens mogelijk om een gedeelde tafel voor het scherm te reserveren inclusief bitterballen en pitchers bier. Helemaal top dus.

Adres: Haarlemmerweg 8, Amsterdam

5. Vooges aan ‘t IJ: Bij dit restaurantje in West aan het water wordt een maaltijd uit het land van de tegenstander geserveerd. Dit kost je 25 euro inclusief een biertje én voetbal op een groot scherm.

Adres: Westerdoksdijk 40H, Amsterdam

6. Nhow Rai: In het NHOW Hotel bij de Rai kun je Nederland aanmoedigen met uitzicht over de stad en genieten van snacks, bier of cocktails. 

Adres: Europaboulevard 2b, Amsterdam

7. Strand Zuid: Dit strand in Zuid kleurt tijdens het EK Oranje en dat betekent veel grote schermen om de wedstrijd op te kijken, veel bier en lekkere borrelhappen.

Adres Europaplein 22, Amsterdam

8. Krusta: Zin om de wedstrijd te kijken onder het genot van een heerlijke pizza? Dan moet je bij Krusta wezen.

Adres: Europaplein 13, Amsterdam

9. Chateau Amsterdam: Bij deze urban winery in Amsterdam Noord kijk je voetbal op sjiek met lekkere hapjes en een goed glas wijn in je hand.

Adres: Johan van Hasseltweg 51, Amsterdam

10. Breman Brasserie: In het Hoxton Hotel aan de Oostelijke Handelskade kun je alle wedstrijden van Nederland kijken. Hier bestel je een lekker biertje of een glas oranjewijn.

Adres: Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

11. Elixer: Hier bij Elixer in Oost draait het allemaal om ‘Kijken en Kanen’. Op groot scherm kijk je naar het EK. Extra leuk: bij elke wedstrijd serveert het restaurant borrelhapjes in het thema van het land van de tegenstander.

Adres: Batjanstraat 1a, Amsterdam

12. Café Kosmos: Dit gezellige cafeetje in de Staatsliedenbuurt zendt de wedstrijden van het Nederlands elftal binnen uit op twee grote schermen. Ook doneren ze van elke verkochte pitcher 1 euro aan het Prinses Maxima Centrum.

Adres: De Wittenkade 190, Amsterdam

13. Café Kiebert: Op de Marathonweg kijk je in dit café voetbal op meerdere grote schermen.

Adres: Marathonweg 2, Amsterdam

14. Lagerwal Noord: Hier in Noord kijk je de wedstrijden op het gezellige terras van Lagerwal. Entree betalen doe je hier wel (7,50 euro) maar dat is inclusief een drankje.

Adres: tt. melissaweg 57, Amsterdam

15. Multipla: Hier kun je vanaf 5 uur al lekker komen indrinken en pizza bestellen. Nederland supporter kun je binnen zittend en staand bekijken op twee schermen.

Adres: Valschermkade 16, Amsterdam

16. Westergasterras: Massaal voetbal kijken? Het Westergasterras in het Westerpark zendt alle EK-wedstrijden van Nederland uit. Deze kun je op geen giga scherm binnen als buiten volgen.

Adres: Klönnenplein 6, Amsterdam

17. The Butcher Social Club: Zin om voetbal te kijken met burgers en cocktails? Dan is dit de place to be voor jou.

Adres: Overhoeksplein 1, Amsterdam

18. Café Schinkelhaven: Dit terras is onder veel Amsterdammers geliefd en gelukkig kun je hier ook Oranje bewonderen op een groot scherm. Inclusief bier en burgers.

Adres: Amstelveenseweg 126, Amsterdam

19. Mimi Amsterdam

Bij het kleine Bar Mimi kun je terecht voor bier en burgers.

Adres: Potgieterstraat 35h, Amsterdam

20. Fred’s Kitchen

Bij dit heerlijke sushi-restaurant im Amsterdam Noord kun je alle wedstrijden op groot scherm kijken en tegelijkertijd genieten van sushirolls.

Adres: Kraanspoor 5, Amsterdam

21. De Verbroederij

Bij deze gezellige boerderij in Amsterdam Noord kun je zittend voor een groot scherm voetbal kijken onder het genot van bitterballen en bier.

Adres: Johan van Hasseltweg 21, Amsterdam

22. Ela Restobar

In deze mediterraanse hipster hotspot in de Jordaan eet je shared dining gerechtjes terwijl je geniet van de wedstrijd.

Adres: Elandsgracht 45, Amsterdam

23. Radio Radio

Bij Radio Radio in het Westerpark kijk je de wedstrijd buiten op het terras met pizza, panini’s en focaccia’s.

Adres: Pazzanistraat 3, Amsterdam

24. Café Nassau

Zowel binnen als buiten bij dit cafe in de Staatsliedenbuurt op het terras kijk je de wedstrijd op groot scherm met bier en burgers.

Adres: De Wittenkade 105A, Amsterdam

25. Café Heilig Leven

En last but not least: ons favorietje cafeetje in de Spaarndammerbuurt zendt ook de wedstrijden uit. Hier drink je heerlijke speciaalbiertjes en bestel je kleine borrelhapjes.

Adres: Spaarndammerstraat 872, Amsterdam

Let op! Voor al deze plekken geldt: kom ruim op tijd of reserveer, als dat kan, een tafeltje.

andere artikelen