Steek vanaf nu jouw ontbijt in een hip jasje en maak kennis met de havermout pizza. Gezond, lekker, makkelijk om te maken en Instagram-waardig.
Wat heb je nodig voor drie kleine pizza's (of twee grotere):
– 1 banaan
– 1 ei
– 1 el kaneel
– 100 gr havermout
– 1 handje rozijnen
Topping
– Griekse yoghurt
– 1 citroen
– 1 el honing
– Vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien en blauwe bessen)
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
Prak de banaan in een schaal en voeg vervolgens de havermout, ei, kaneel en rozijnen toe. Prak alle ingrediënten met een vork goed door elkaar. Gebruik geen mixer, want dan wordt het beslag te dun.
Vervolgens verdeel je het beslag in drieën op een bakplaat op bakpapier. Schuif de pizzabodems voor 15 minuten in de oven. Keer ze om en schuif ze dan nog voor 7 minuten de oven in.
Voor de topping heb ik gebruik gemaakt van Griekse yoghurt gemixt met sap van een halve citroen, verse citroen rasp en een eetlepel honing.
Laat de bodems goed afkoelen zodat je ze daarna mooi kunt bekleden met de toppings.