Mitu’s Food: Choco ontbijtmuffin

I’m a sucker for chocolate. Dus niets is beter dan af en toe ontbijten met deze Choco ontbijt muffin. Zelf moet ik dit recept nog veganizen voor mezelf en mijn blog, maar ik deel dit heerlijke ontbijtje maar AL te graag met jullie. Hoe die chocolade bakgeur zich langzaam door het huis verspreidt op een zaterdag- of zondagochtend. Heerlijk.

De choco ontbijt muffin is heerlijk zoet door dadels, niet door geraffineerde suikers. De rauwe cacaopoeder geeft een intense chocoladesmaak. Bovendien zit rauwe cacao vol goede stoffen en anti-oxidanten. Oké: er gaat wél een 1 heel klein blokje extra pure chocolade in, maar dat is echt niks vergeleken met die hele reep ;-).
Die chocoladestukjes smelten in de muffin.. En dan heb je nog de zachte framboosjes die er tussendoor zitten. Klinkt wel goed of niet? Deze muffins zijn ook perfect om mee te nemen naar werk of school.

* Choco ontbijt muffin voor 1 persoon
* Bereidingstijd: 5 minuten + 30 minuten oven

Ingrediënten:

1 Theelepel (spelt)bloem
4 Eetlepels havermout
1 Ei
2 Dadels ( heel fijngehakt met een mes of mixen in een foodprocessor)
1 Volle theelepel rauwe cacaopoeder
1 Blokje pure chocolade in kleine stukjes gehakt (ong. 5 gram, 72%)
 Een handjevol (diepvries) frambozen

Bereiding:

Doe alle Ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar tot het een donkerbruin goedje wordt. Doe in een muffin bakvorm en zet op 170 graden in de oven voor een half uur. Laat de muffin (een tijdje) afkoelen. Zowel lauwwarm als koud erg lekker. Geniet ervan 🙂

andere artikelen