3 x ontbijt spots in Maastricht (Wyck)

Wyck staat toch echt wel bovenaan mijn lijstje van meest favoriete plekjes in Maastricht. De afgelopen jaren is Wyck steeds meer up and coming en dat is ook niet zo gek. Denk aan sfeervolle straatjes, verschillende boetiekjes waar je de leukste outfits kunt scoren, hippe hotels en de lekkerste restaurants en bistro’s. Mijn vriend en ik droomden al jaren van een appartement in Wyck en sinds februari kunnen wij ons eindelijk rekenen tot de Wyckenaren. Daar moeten we natuurlijk ook van profiteren! Dus op zondag gaan wij het liefst buiten de deur ontbijten of brunchen bij een van de vele hotspots in Wyck. Daarom geef ik je mijn top drie van lievelingsplekjes om te ontbijten in Wyck. 

Door Lisa Haenen

wycker kabinet

1. ’t Wycker Cabinet

’t Wycker Cabinet staat bovenaan mijn lijstje. Deze klassieke Franse bistro is dé plek om op zondagochtend heerlijk te gaan ontbijten. Denk aan vers gebakken bananenbrood, de heerlijke Wyck ontbijtplank of ga voor mijn all-time favorite: brioche brood met gerookte zalm, verse avocadospread en twee gepocheerde eitjes. En daarbij hoort natuurlijk ook een cappuccino of een lekker sapje om je dag goed mee te beginnen. Het is wel aan te raden om te reserveren, want deze bistro is erg populair onder de Maastrichtenaren. Geen plekje kunnen bemachtigen om te ontbijten? Probeer het dan aan het einde van de middag nog eens, voor een heerlijk glas wijn of bubbels met antipasti!

’t Wycker Cabinet, Wycker Brugstraat 29B, ontbijt za-zo 09:00 – 12:00 uur. 

Credit: Facebook Harry's
Credit: Facebook Harry's

2. Harry’s

Heb je wat te vieren? Of heb je zin om gewoon eens wat fancyer te ontbijten? Ga dan zeker eens naar Harry’s. Harry’s is niet alleen een toprestaurant om te gaan dineren, maar ze serveren in het weekend ook de beste brunch. Denk aan blueberry pancakes, gepocheerde eieren of een croque monsieur. Op de kaart vind je ook hangover drinks die je misschien kunt gebruiken na een avondje stappen in Maastricht. Mimosa’s, bloody mary’s of bellini’s; Harry’s heeft het allemaal! Keuzestress? Ga dan voor een Sunday Brekkie met yoghurt en granola, egg’s benedict, een chocolade brownie en verse jus. Ook bij Harry’s kun je het beste reserveren en het liefst ook ruim van tevoren. Ik heb namelijk al een paar keer de plank misgeslagen.

Harry’s, Wycker Brugstraat 2 

Credit: Facebook Cinq
Credit: Facebook Cinq

3. CINQ

CINQ is een van de nieuwste hotspots van Maastricht en is gelegen aan de oever van de maas. Laat de zon zich al goed zien in de ochtend, probeer dan een tafeltje te veroveren bij CINQ op het terras; hier kun je gegarandeerd van ’s ochtends tot ’s avonds genieten van de zon. Wie wil nou niet de zondag beginnen met een sapje of cappuccino in de zon? Op de kaart vind je verschillende soorten eggs benedict, sandwiches en American pancakes. 

Geen tijd voor ontbijt? Probeer dan in de avond een plekje te bemachtigen op het terras en geniet van de zonsondergang met een heerlijk glaasje wijn. 

CINQ, Cörversplein 5, brunch 11:00 – 16:00

andere artikelen