Een supereasy lunchgerecht. Deze omelet wrap kan je prima warm of koud eten en is dus perfect om mee te nemen naar je werk of een picknick in het park. Naast spinazie en avocado kan je natuurlijk nog veel meer andere soorten groenten gebruiken, denk aan komkommer, tomaatjes of wat rucola. Niet zo’n fan van zalm? Je kan de zalm ook vervangen door kipfilet of rosbief. Ik raad je dan wel aan om in plaats van de dille-mayonaise bijvoorbeeld truffelmayonaise te gebruiken. Ook erg lekker!
Wat heb je nodig?
(Voor 1 wrap)
- 2 eieren
- 1 eetlepel halfvolle melk
- 50 gram gerookte zalm
- Halve avocado
- Handje verse spinazie
- Peper en zout
Voor de mayonaise met dille:
- 1 eetlepel mayonaise
- Verse of gedroogde dille
Bereidingswijze
- Meng de mayonaise met de fijngehakte dille of gedroogde dille (ongeveer één theelepel) en eventueel wat peper en zout.
- Klop de eieren in een kom met de halfvolle melk en breng op smaak met zout en peper. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Verdeel de omelet over de hele pan door de pan schuin rond te draaien. Haal de pan van het vuur, zodra de omelet gaar is en zet apart.
- Snijd de halve avocado in dunne plakjes, scheur de zalm in stukjes en zet apart.
- Bestrijk de omelet met de dille-mayonaise en beleg met de zalm, een handje verse spinazie en avocado. Breng nog wat meer op smaak met wat dille, peper en zout. Rol de omelet op en serveer gelijk. Je kan de omelet wrap ook prima een dagje bewaren in de koelkast.