Faye’s recept: Guilty Pancakes

Je kent het gezegde wel 'je moet af en toe de teugels laten vieren.' Deze week komt onze foodblogger Faye met een heerlijk recept waarbij je even, net zoals zij, de teugels kan laten vieren. 


Doordeweeks gaat het prima hoor, wil ik best op een crackertje knagen, een salade eten in plaats van die fijne pasta en mijn ogen sluiten voor die vette happen in de kantine, maar laat vrijdag (en zaterdag en zondag) nou gewoon even mijn dagen zijn. De dag dat we de bank naar voren schuiven, zodat we lekker kneuterig met het gezin op de bank ongegeneerd ‘The Voice’ kunnen kijken. De dag waar ik met m’n ogen rol, als ook maar één iemand zegt dat er gekookt moet worden, gewoon de dag dat inderdaad dat pondje door het mondje gaat en zonder schuldgevoel naar bed gaan. Morgen weer een dag. 

 

Over morgen gesproken. Ook zo’n dingetje. Ik denk heel de dag aan eten, maar vooral wat ik eet als ontbijt. My favorite meal of the day! Wat eet jij zoal als ontbijt? Ik kan je vertellen, na dit recept wil je niet anders meer. Eigendunk? Ik hoor je na deze 'guilty pleasure' wel!

Wat heb je nodig voor +/- 10 pancakes:

Basic
– ½ banaan of een 1 hele kinderbanaan
– 4 el fijne havermoutvlokken
– 3 eieren (waarvan 1 met eigeel)
– 1 tl kaneel
– Sap van ½ sinaasappel 

Limited edition
– 1 el Griekse yoghurt
– Vers fruit
– Honing
– Kaneel

 

 

pancakes-2

 

Bereiding
Prak de banaan goed tot moes in een diep bord om vervolgens het sap van de sinaasappel ook toe te voegen. Wanneer het goed door elkaar is geroerd voeg je de rest aan het mengel toe; de eieren, havermout en kaneel. 

Bak de pancakes op middel hoog vuur in bijvoorbeeld kokosolie flip ze een keer om en voilà! Kind kan de was doen.

Kijk deze pancakes zijn al een feestje op zich, want naast dat ze enorm vullen en zoet zijn, zijn ze stiekem ook nog eens gezond en hey! kan je ook eens meedoen aan die hippe #food #healthy #lifestyle meute.

Meer recepten: http://www.instagram.com/foodsyou / https://m.facebook.com/foodsyou/

andere artikelen