Nuchter spacen kan nu in de Westergasfabriek dankzij Skalar

0
skalar1

Dat een combinatie van licht en muziek kan leiden tot een ijzersterke kunstinstallatie bewijst Skalar. De voorstelling is overweldigend op vele manieren. Neem goed gezelschap mee, scoor een kussen of matje en strijk neer in de Amsterdamse Westergasfabriek.

De installatie maakt gebruik van tientallen ronde spiegels die een legio aan lichtstralen weerkaatsen tot een mozaïek van talrijke kleuren.  Het samenspel met de muziek, met voornamelijk techno-invloeden, neemt je mee in een reis van diverse emoties tijdens de 45 minuten durende voorstelling. De installatie neemt haast de hele koepel van de Westergasfabriek in beslag. Daarmee kom je ogen te kort en is het eenmalig bekijken van de voorstelling eigenlijk niet voldoende.

Skalar is tot stand gekomen door een samenwerking tussen lichtkunstenaar Christopher Bauder en technoproducer Kangding Ray. De twee artistiekelingen willen de toeschouwers meenemen in een verhaal waarbij de menselijke emotie centraal staat. De voorstelling loopt tot en met 5 februari en is dagelijks te bezoeken. Bezoekers kunnen zolang blijven als ze willen terwijl de installatie voortdurend doorloopt. 

Website: skalar.audio-obscura.com

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties