Nijmeegse Vierdaagse 2019: dit is er te doen

Het is weer zover. Vandaag starten duizenden deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Zij zullen de komende vier dagen met – waarschijnlijk – veel bloed, zweet en tranen velen kilometers afleggen. Gelukkig is er voor de niet zo sportieve mensen onder ons nog veel meer te doen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Elk jaar in het derde weekend van juli verandert de binnenstad van Nijmegen in een groot festival. Meer dan vierduizend artiesten geven op bijna iedere hoek van de stad een gratis optreden. Met meer dan veertig festivals tegelijk in Nijmegen, is er voor ieder wat wils. Van feesten bij Matrixx at the Park, loungen op de Ramblas, slenteren langs de vele foodtrucks tot abseilen van de St. Stevenstoren. 

Door Lisa Haenen

Matrixx Live aan de Waalkade

Gek op vaderlandse hits? Dan zit je bij Matrixx Live aan de Waalkade wel goed. Tijdens de Vierdaagsefeesten kun je hier heerlijk meeblèren tijdens de Q-music Party en komen verschillende artiesten van eigen bodem langs, denk aan Lil’ Kleine, Gerard Joling en de Vengaboys. Gratis entree!

Hoofdacts vanaf 21:30
Waalkade, Nijmegen

Matrixx at the Park

Ga je liever uit je dak op de beste dance-hits? Breng dan vooral een bezoekje aan Matrixx at the Park. Elke dag vind je hier het dance-event van de Vierdaagsefeesten met twee podia. Famke Louise, Kris Kros Amsterdam en Paul Elstak komen hier allemaal langs om hun bekende hits te spelen. 

Hunnerpark, Nijmegen

Abseilen van de St. Stevenstoren

Ben jij een echte daredevil? En ben je wel toe aan wat meer spanning? Dan moet je deze kans zeker niet aan je voorbij laten gaan. Je kan dit jaar namelijk abseilen van de mooiste toren van Nijmegen, de St. Stevenstoren. De St. Stevenskerk is de oudste en grootste kerk van Nijmegen. Tegenwoordig wordt het gebouw voor verschillende culturele evenementen gebruikt en nu, tijdens de Vierdaagsefeesten, kunnen alle feestvierders abseilen van de kerktoren. Wel met de nodige veiligheidsvoorzieningen natuurlijk! Tickets zijn verkrijgbaar via Eventgoose en kosten 29,50 euro per persoon. 

St. Stevenskerkhof 62, Nijmegen
www.eventgoose.com 

Ramblas

De Ramblas is het perfecte rustpunt om even bij te komen. Niet alleen voor de wandelaars, maar ook voor de feestvierders onder ons. Dit is de plek om heerlijk te loungen in sofa’s onder het genot van een heerlijk drankje en hapje van een van de vele foodtrucks die je hier kan vinden. En dat allemaal terwijl je luistert naar de muziek van singer songwriters die gedurende deze vier dagen optreden in de ‘huiskamer’ van Nijmegen.

Van Schaek Mathonsingel, Nijmegen

De Kaaij 3

De Kaaij

Onder de Waalbrug vind je het culturele terras van Nijmegen: de Kaaij. Denk aan foodtrucks, kunstenaars, muzikanten en hier kun je zelfs de beste vintage kleding scoren! De Kaaij is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een grandioos avontuur. Je kan hier namelijk niet alleen tijdens de Vierdaagsefeesten genieten van de laid-back en extravagante sfeer, maar een hele zomer lang. Dus, pak een biertje of een goed glas wijn, scoor wat oesters en een plank met wat lekkers en geniet. 

Lindenberghaven 1C, Nijmegen

Food

Van dansen krijg je honger en gelukkig zijn er in Nijmegen ook genoeg restaurants te vinden. Perfect voor de foodies onder ons, om even bij te komen en te genieten van alles wat Nijmegen op culinair vlak te bieden heeft. 

bankoh bar

Bankoh Bar – Asian food met een twist

Bij dit restaurant voelt het echt alsof je in Bankoh bent. Dit is de plek voor alle iedereen die gek is op Aziatisch eten. In deze hippe bar worden verschillende Oosterse gerechten geserveerd, van Hong Kong tot Bali, allemaal met een twist. Bestel vooral de rijsttafel ‘Chef Agus’ en je zal zien dat binnen no-time je hele tafel volstaat met de lekkerste gerechtjes, denk gado gado, rendang, saté ayam en sambal goreng telor: ei met kokossaus. Naast al deze heerlijke gerechten, serveren ze bij Bankoh ook diverse cocktails. Gin-tonic, caipirinha en ook sake ontbreekt hier dan ook niet op de menukaart.  

Kaapstander 286, Nijmegen

Manna 1

Manna – Global food & fish restaurant

Manna, een luxe suitehotel in hartje Nijmegen, heeft ook een heerlijk restaurant. Dit restaurant is vooral gericht op internationale gerechten en vis, heel veel vis! Bij Manna kan je terecht voor een heerlijke lunch, borrel (lees: heerlijke wijnen!) en diner. Naast de open keuken ligt de zogenaamde Seafood Bar & Bassins. Hier vind je de meest verse kreeft, oesters, vis en schelp- en schaaldieren. Doe daar nog een heerlijk glaasje bubbels bij en je avond is compleet. 

Oranjesingel 2C, Nijmegen

Je kan de Vierdaagsefeesten nog bezoeken tot vrijdag 19 juli van 14:00 tot 00:30/01:00. Meer info? www.vierdaagsefeesten.nl

andere artikelen