Nieuwe ontdekking: Restaurant N.A.P. in Bloemendaal

Je moet er een stukje voor rijden maar dat is het meer dan waard. Zeker voor mensen die gek zijn op vis en vegetarische gerechten is Restaurant N.AP, het pas geopende restaurant van Jimmy Dobbelaar en Jordy Schraven, in het centrum van Bloemendaal een must go.

Door: Anne Tonen

De mannen deden de afgelopen jaren ervaring op in Amsterdamse zaken als Moon, Momo en RIJKS. Samen keerden Jimmy en Jordy terug naar Bloemendaal (waar ze vandaan komen) en openden vijf maanden geleden hun eerste eigen zaak, waar ze de focus leggen op groenten, vis en gezond eten.

N.A.P. is wat ons betreft wel ‘de parel van Bloemendaal’ te noemen. De zaak ziet er ten eerste prachtig uit. Zo zijn alle meubelen en kleuren op elkaar afgestemd en je voelt je je er meteen thuis. Toch is het interieur ook enigszins chique waardoor je wel het gevoel hebt echt een avondje uit te zijn.

Spannende creaties en smaakcombinaties

De kaart? Daar worden wij ook erg gelukkig van. Op het menu vind je vooral heel veel vis- en vegetarische gerechten. De mannen zijn van mening dat je met groenten zoveel meer kan creëren dan met welk product ook en je hierdoor spannende creaties en smaakcombinaties krijgt. En dat hebben we geweten.

vegatarische oester

Er kwam een amuse van een vegetarische oester voorbij met oesterblad, koriandermayonaise en passievrucht. Het zag er ten eerste prachtig uit en en ten tweede proefde het net alsof je een echte oester naar binnen slurpte. Verder kregen we een worteltartaar met een eidooier op 65 graden, ansjoviscreme en gember, scholfilet met Tom Kha Tjee-saus en een halve kreeft met dashi beurre blanc, biet en gerookte olie. Bijzondere combinaties, die je zelf niet snel zou kiezen, maar die keer op keer perfect op elkaar aansloten.

trolleykar

Na al die bijzondere gerechtjes werden we aan tafel verrast met de dessert-trolley: een kar vol met hemelse toetjes. Dit kan ijs, een pudding of een taartje zijn maar pin ons er niet op vast want de kaart wisselt nog wel eens. Houd je niet van zoet? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor een kaasplank.

Nu hoor ik je denken dat deze gerechtjes, die je gerust wel kunstwerkjes mag noemen, een heleboel kost. Valt reuze mee. Voor drie gangen betaal je 35 euro, vier gangen kost je 42,50 euro en ga je voor vijf, dan ben je slechts 50,00 euro kwijt. Boek dus snel je tafeltje, rijd naar Bloemendaal en laat je een avondje volledig in de watten leggen. 

Adres: Kerkplein 16A, Bloemendaal
Reserveren: www.restaurantnap.nl

andere artikelen