Nieuw seizoen, nieuwe zonnebril: de trends van 2019

Na een lange, koude, donkere winter is het eindelijk zover: de temperatuur schiet omhoog en de zon laat zich steeds vaker zien. Hoogste tijd om je zonnebril af te stoffen of een nieuw paar te shoppen!

Zelf ben ik verslaafd aan het kopen van zonnebrillen en ik heb er dan ook een stuk of 30 in mijn kast liggen. Van merkloze, hele goedkope brillen tot duurdere brillen van echt goede kwaliteit. Ik snap dat het verleidelijk is om alleen maar voor hippe exemplaren van een paar euro's te gaan, maar mijn ervaring is dat je die goedkope brillen na een paar weken al weer in de prullenbak kan smijten en op zoek moet gaan naar een nieuw paar.  Zit je niet op te wachten toch? Ga dus voor jarenlang plezier en kwaliteit en let daarbij op de volgende punten ( want een zonnebril moet niet alleen mooi zijn maar ook beschermend):

De beschermingsfactor. Bij het kopen van een nieuwe zonnebril is het erg belangrijk om daar op te letten. Teveel UV straling is namelijk schadelijk voor je ogen en kan ervoor zorgen dat je op latere leeftijd last krijgt van staar. Ga dus altijd voor een zonnebril die minstens 99% UVB stralen en minstens 95% UVA stralen blokkeert. 

– De grootte van de glazen. Hoe groter, hoe beter, want grote zonnebrillen voorkomen dat het UV-licht ja ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken. Je bent dus beter beschermd. 

De CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer oftewel de bescherming tegen verblinding. Bescherming 0 betekent 20% absortie van het licht en becherming 5 wil zeggen 92-97% lichtabsorptie. Absortie van minimaal 75% wordt aangeraden en dus kun je in de zomer het beste kiezen voor een bril met markering CE 3. 

Door naar het leukste gedeelte: de trends! Want ik gok dat je er ook wel een beetje modieus bij wilt lopen en dat doe je deze zomer met een giga-formaat, een micro-zonnebril en lekker veel kleur. Ik blijf trouw aan de overzised look. Welke wordt de jouwe?

ronde bril

1. Ronde brillen

Een paar jaar geleden zagen we de kleine ronde brillen langzaam opkomen op festivalletjes. Nu shop je ze in allerlei kleurtjes en zijn de glazen een stukje groter waardoor je alternatieve, classy of moderne look creeert. Wil je op en top trendy zijn? Shop dan een paar met spiegelglazen.

cay

2. Cat Eye

De cat eye was vroeger de bekendste zonnebrilvorm voor vrouwen en is dit seizoen terug van weggeweest. De bril kreeg een verleidelijk accent toen het model voor de eerste keer door Marilyn Monroe in 'How to Marry a Billionaire' werd gedragen. Tegenwoordig zijn de cat eye-brillen nog steeds sierlijk en sexy maar niet meer zo excentriek waardoor je ze elk moment kunt dragen.  

pilotenbril

3. De pilotenbril

Blijft één van de populairste zonnebrillen onder mannen en vrouwen. De pilotenbril vind je ook dit jaar weer in verschillende kleuren en varianten waardoor je  deze bril bij verschillende outfits kunt dragen. Casual, chique en zelfs in je bikini. Hij past echt overal bij en daarom is de pilotenbril ook dit jaar weer een absolute hit onder de zonnebrillen. 

oversized

4. Oversized

Houd je wel van een beetje glamour? Met een oversized zonnebril word je look een tikkeltje mysterieus en het is de enige accessoire die je nodig hebt om je outfit te upgraden. Deze zomer geldt: hoe groter hoe beter en als je het echt goed wilt doen; kies dan voor een lekker fel kleurtje. 

micro

5. Micro Sunnies

Wie niet van groot en extreem houdt is er de micro sunnies. Deze retro look uit de jaren negentig beleeft een ware revival en zijn dankzij de kleine glazen toch opvallend. Ze zijn er met gekleurde glazen en we zien ze in allerlei varianten: rond, ovaal, vierkant. Niets is te gek!

andere artikelen