Nieuw in Maastricht: JEF Gastrobar 

In de Rechtstraat – in het voormalige pand waar Gadjah Mas gevestigd was – is sinds november een nieuwe gastrobar geopend: JEF. Ik was natuurlijk nieuwsgierig naar de nieuwste aanwinst van culinair Maastricht en besloot om met goed gezelschap te gaan eten bij JEF.

Door Lisa Haenen

Wanneer je naar binnenloopt, zie je al snel dat het pand flink onder handen is genomen. Er is dan ook zeker goed nagedacht over het interieur. Strak, moderne kleuren, maar vooral een gezellige inrichting. Het aapje, dat we ook terugzien in het logo en op de menukaart, zien we ook in de zaak zelf terug. 

oesters

De kaart is gevarieerd, zo biedt JEF heerlijke snacks en bites voor bij de borrel, denk aan oesters, mosselen met vadouvan en kroketjes maar dan nét wat anders: met pekingeend. Op de dinerkaart zelf vind je de echte klassieke gastrobar gerechten: tournedos met Madeira en truffel, gegratineerde kreeft en sliptong. Naast deze klassiekers, kan je ook kiezen voor een shared dinner: kleine gerechten die je samen kan delen. Deze gerechtjes kosten per stuk 15,00 euro, hierbij kan je ook nog side dishes bestellen zoals dikke frieten met mayonaise en spruitjes met spekjes.  

jef gastrobar 1

Na een heerlijk glaasje cava mét oesters natuurlijk, besloten we om van alles wat te proberen (keuzestress!): de klassieke steak tartaar, heerlijk zacht gegaard buikspek met gorgonzola en spruitjes en oosterse paling met venkel en citroen. De porties zijn perfect en ook over de opmaak van de borden is nagedacht. Vooral het zacht gegaard buikspek met gorgonzola en spruitjes is een aanrader. Bij deze gerechten dronken we heerlijke wijnen, zoals een heerlijke Viognier en ook de Valpolicella Ripasso konden we niet weerstaan toen we deze op de kaart zagen staan: het plaatje was compleet. 

Kortom, JEF gastrobar is de ideale plek om met vrienden verschillende gerechten te delen, te proeven en vooral te genieten. Het shared dinner is dan ook zeker een aanrader, je hebt van alles wat lekkers en verrast word je zeker weten.

Adres: Rechtstraat 42, Maastricht
Reserveren: www.jefgastrobar.nl

 

andere artikelen