Nieuw in Amsterdam: Restaurant Celia waar je gezonde gerechten uit de Californische keuken eet

Je moet wel lef hebben als je een restaurant durft te openen in deze gekke coronatijd, maar Celia besloot het toch te doen vorig jaar oktober. Het restaurant is onderdeel van het Kimpton de Witt Hotel in de binnenstad van Amsterdam. Daar kom je door de lockdown en als je in Amsterdam woont waarschijnlijk niet veel langs. Toch is het, als je van gezond, licht én verrassend eten zeker de moeite waard om even op je fiets te springen. 

De afgelopen jaren is lunchen en dineren in hotels ook in Amsterdam steeds populairder geworden. Bij de één voel je de hotel vibes meer dan bij de andere. Bij Celia heb je dat ook maar wel op een positieve manier. Het restaurant is gezellig en sfeervol ingericht en het geeft ons door de frisse, lichte kleuren, de gele banken, houte tafeltjes en de witte en zwarte tegeltjes op de muur een zomers en vrolijk gevoel. 

Celia2

Op de website van Celia lazen we al dat de Amerikaanse keuken centraal staat en daar hadden wij niet zo'n goed beeld bij, maar bij binnenkomst wordt ons verteld dat de chefkok zich vooral laat inspireren door de Californische keuken. Dat betekent lichte, frisse én gezonde gerechten.  Ook werken ze met het shared dining-concept, waar ik zelf groot fan van ben want 'dan valt er veel meer te proeven'. En dat gaan we dus ook doen want terwijl we onder het genot van een glas bubbels de kaart aan het bestuderen zijn komen we tot de conclusie dat er wel heel veel lekkers op staat. 

Celia3

Wat dacht je van burrata met asperges en doperwten? Of zeebaars met een vinaigrette van mussel, gegrilde octopus of rauwe tonijn met oestercreme? Deze gerechtjes vallen onder de 'small plates', kun je delen en zijn naast dat ze gezond zijn ook nog eens ontiegelijk lekker. Daarna bestellen we nog de Artisjok, de beef steak met chimichurri en de asperges met boter. Op het vlees bereiden moeten ze nog een beetje oefenen. Of wat mij betreft laten ze het vlees helemaal weg want dat zou bij dit restaurant helemaal geen gemis zijn. De gerechten zijn ten eerste super mooi opgemaakt en proeven daarnaast net zo lekker als dat ze eruit zien. Extra fijn is dat je veel groenten binnenkrijgt en je dus echt, mits je niet teveel glazen wijn achterover tikt, gezond hebt gegeten en niet met een overvol gevoel de deur uitloopt. 

Superlyan1

Te gekke cocktails drinken aan de bar bij Super Lyan 

Bij Celia kun je overigens ook ontbijten, lunchen én een deur verderop zit een cocktailbar. Zo'n cocktailbar die je alleen in Amerikaanse films ziet en waar je echt de beste cocktails van de stad drinkt. Na het etentje zijn we hier nog wat cocktails van de kaart gaan proeven. Deze cocktails zijn allemaal zelf ontwikkeld door de bartenders en zijn echt een genot voor je smaakpapillen. Onze favorieten: de 'East 8 Straight Up' en de tropische 'Mayami Vice'. 

Dus mocht je na je etentje nog even aan de bar willen hangen, loop dan zeker even langs bij Super Lyan. 

Adres: Nieuwendijk 60, Amsterdam
Reserveren: Celia Amsterdam

andere artikelen