Nieuw in Amsterdam Oost: Het Peruaanse restaurant Moche

Aan de de Linnaeuskade in Amsterdam Oost kun je sinds kort terecht voor een culinair Peruaans avondje uit. Deze zomer opende chef Christan Motte, ook wel bekend van restaurant NAZKA, de deuren van zijn eerste eigen zaak waarbij hij kookt zoals hij ook voor zijn vrienden en familie zou koken.

De sfeer bij restaurant Moche is heel anders dan je bij andere hippe zaken in Amsterdam ziet. Hier hoor je vrolijke salsamuziek uit de speakers, staan er geen hippe Amsterdammers in de bediening maar verschillende mensen met verschillende nationaliteiten, waaronder uiteraard de Peruaanse.

Wie aan Peru denkt denkt waarschijnlijk als eerste aan ceviche. En uiteraard staan er een stuk of drie als voorgerecht op het menu. De jongen uit de bediening vertelt ons dat ceviche in Peru bekend staat als het ultieme comfortfood wanneer je een kater hebt. Wij eten het liever zonder kater en in combinatie met een heerlijk wijntje of een van de vele cocktails van de kaart.

Een ode aan ceviche

Elke dag kun je kiezen uit de ‘Ceviche van de dag’, een vega ceviche met Jeruzalem artisjok, aiji amarillo, zeekraal en tijgermelk en de klassieke Nikkei met avocado en Dutch yellowtail. Klinkt allemaal heerlijk toch? Gelukkig is dit een shared-dining concept waardoor je alles gezellig met elkaar kunt delen en zoveel mogelijk kan proeven.

De Peruaanse en Nederlandse keuken gaan heel goed samen

Bij Moche werkt de Peruaanse chef uiteraard met ingrediënten uit zijn eigen land, zoals chilipepers, (zoete) aardappel, mais, quinoa en fruit maar deze mixt hij op creatieve wijze met Hollandse vis, vlees en lokale groenten. Dat betekent dat je hier ook gewoon terecht kunt voor en stukje entrecote maar de fijnproevers raden we aan om als hoofdgerecht in elk geval de eend met sticky rijst en saffraan te bestellen en onze grote favoriet: de ‘boneless chicken’ met yoghurt en koriander. Dit gerecht is ook nog eens prachtig opgemaakt en is echt een verrassing op je bordje.

Wat ook zeker niet teleurstelt zijn de goddelijke toetjes. Zelf zijn we niet zo van de zoetigheid maar voor de desserts van Moche maken we een uitzondering. De chocoladecake met quinoaijs is glutenvrij waardoor deze niet zo zwaar valt en de ‘Passion Fruit Suspiro’ heeft zoveel verschillende en verrassende smaken dat je niet wil stoppen met eten.

Wie zich een keer in Zuid-Amerikaanse sferen wil onderdompelen en zich wil laten verrassen met écht goed eten voor een vriendelijke prijs: ga naar Moche.

Restaurant Moche
Linnaeuskade 3h, Amsterdam
Reserveren: Moche.nl

andere artikelen