Nieuw in Amsterdam Centrum: Steakrestaurant Mr Meat

In het midden van de Haarlemmerstraat in Amsterdam, op nummer 118 om precies te zijn, zit een nieuw steakrestaurant gevestigd. Bij Mr. Meat draait het allemaal om een goed stuk vlees, internationale wijnen in een low-key setting. 

Wanneer je de Haarlemmerstraat kent dan zul je je verbazen over wat er achter de deuren van nummer 118 schuilgaat. Eigenlijk valt het nauwelijks op dat er een enorm restaurant zit gevestigd. Bij binnenkomst kijken we onze ogen uit en valt ons oog meteen de dry-aged rijpingskasten en de counter met enorme lappen vlees. Vlees, vlees en nog eens vlees. Gelukkig hebben we de hele dag niet gegeten en kunnen we niet wachten tot we aan tafel zitten. 

Mr. Meat - Entree

We worden van harte welkom geheten door Kees Neve, de super vriendelijke en professionele manager, van het restaurant. We mogen een tafeltje uitkiezen in de zaak die best ruim is maar waar wel een intieme en gezellige sfeer hangt. Wat we willen drinken? Wijn! En daarvoor zit je dus ook helemaal goed bij Mr. Meat want op het menu staat een grote selectie aan internationale wijnen. Keuze zat en daar worden we als wijnliefhebber erg gelukkig van. 

vlees1

Ook op de menukaart is veel keuze uit verschillende soorten vlees. Je kunt ze in grote porties bestellen, maar Mr. Meat biedt ook de mogelijkheid voor een shared dining experience: kleinere porties zodat je meer verschillende gerechtjes kunt proeven. Wij zijn gek op delen en zoveel mogelijk smaken kunnen proeven dus we gaan voor de laatste optie en beginnen met drie kleine voorgerechtjes: gegrilde oesterzwammen, een geitenkaas salade en een warm gerookte rundvleesplank met gesmolten cheddar en Parmezaanse kaas. De rokerige smaak van de oesterzwammen, de frisse salade en het machtige rundvlees met vette cheddar is een goede combinatie en we raden je dan ook aan om ze gezamenlijk te bestellen. 

vlees 2

Daarna proberen we op aanraden van de chef de "Lokum", een gesneden filet mignon met zeezout en de "Hemel op Aarde", in dunne plakjes gesneden beef en de Rib-Eye. Favoriet is toch wel de "Hemel op Aarde", waarbij de belofte dat het voelt alsof je in de hemel bent belandt geheel klopt. De mignon filet is iets minder sappig en valt dus een beetje in het niets bij de malsheid van de andere twee stukken vlees. 

vlees 3

De avond sluiten we af met een dessert van knapperig deeg gevuld met pistache, geserveerd met ijs. Klinkt misschien een beetje heftig na al die vleesgerechten maar de frisse en lichte maak van dit nagerecht is erg welkom na al die heerlijke lappen vlees. Terwijl we van ons nagerecht zitten te genieten knalt er ineens het nummer "Eye of the Tiger" uit de speakers en terwijl we allemaal nieuwsgierig om ons heen kijken komt de chef-kok bij de tafel naast ons op spectaculaire wijze, inclusief grote vlammen, een stuk vlees bereiden aan tafel. En met dit prachtige showtje en een kopje thee na sluiten we deze gezellige avond af bij Mr. Meat, dat voor iedereen die van een lekker stuk vlees, een uitmuntende service én gezelligheid houdt zeker een aanrader is.

Adres: Haarlemmerstraat 118, Amsterdam
Reserveren: mrmeatsteakhouse.com

andere artikelen