Net open: Soul food restaurant Rouhi in Amsterdam

Het is goed mogelijk dat je nog niet over Rouhi gehoord hebt, want het restaurant opende hun deuren net voor de tweede lockdown. Inmiddels draaien ze volledig op volle toeren en mochten wij op uitnodiging langskomen voor een diner. Wanneer we plaatsnemen op het terras is de grote Rituals winkel het eerste dat ons opvalt. Een van de medewerkers van Rouhi weet ons te vertellen dat Rouhi onderdeel is van House of Rituals, de eerste en 's werelds grootste flagshipstore van Rituals Cosmetics. Daar koop je niet alleen maar de bekende geurstokjes en lotions, maar scoor je badkleding, spullen voor je interieur en je kunt er zelfs naar de spa. 

Het is t al naar zessen en dus moeten we ons bezoekje nog even uitstellen. Dat is overigens helemaal niet erg want de menukaart van Rouhi belooft veel goeds. En er staat dimsum op de menukaart dus daar scoor je bij mij sowieso al punten mee, zeg ik tegen de serveerder. Hij vertelt me dat de chefkok Renaud Goigoux van Franse afkomst is maar zich laat inspireren door culinaire ontdekkingen uit Azië. En laat de Aziatische en Franse keuken mijn twee favorieten zijn. 

We starten de avond met een glas cava en een klein aperatiefje voordat we zes kleine gerechten mogen gaan proeven. Bij Rouhi staat gezondheid voorop en ga je niet met een overvol gevoel de deur uit. Nee, hier draait alles om voeding waarvan je energie krijgt en dat betekent zo min mogelijk koolhydraten en zoveel mogelijk groenten. 

Rouhi2

We beginnen met een Japans gerechtje van forel met tomaat, yuzu en venkel. Dit gerechtje is dé favoriet van de avond. Bij deze tropische temperaturen is dit Zomerse gerecht perfect en de combinatie van forel en venkel is zalig. Daarna krijgen we groene asperges met tempura, sambai en een goddelijke Hollandaise saus. De Gyoza soep die daarna volgt valt ons nogal tegen want de Gyoza bevat weinig tot geen smaak. Gelukkig maakt de kippendij die je vanaf een satéstokje eet weer alles goed. 

Rouhi3

Rouhi4

Daarna krijgen we nog een vleesgerechtje van geroosterde kippenborst met broccoli en bruine bonensaus. Wat ons opvalt is dat de gerechtjes inderdaad klein zijn en dat betekent dat je er wel een aantal moet bestellen voor een volwaardig avondmaal. Zelf zou ik adviseren er nog één gerechtje bij te bestellen en dan zit je helemaal gebakken. 

rouhi5

Waar ze bij Rouhi overigens ook heel erg goed in zijn is cocktails maken. Ze hebben een uitgebreide cocktailkaart met cocktails met bijvoorbeeld rode biet, maar ook de bekenderere zoals de Espresso Martini. Hier moet je alleen niet teveel van drinken bij al deze lichte gerechtjes anders lig je zo onder de tafel ;). 

Adres: Spui 10, Amsterdam
Reserveren: Rouhi.nl

   

andere artikelen