Nederlandse zangeres Davina Michelle breekt door na cover van Pink: “Ik was flabbergasted”

Michelle Hoogendoorn (22 jaar), oftewel Davina Michelle, uit Nieuwerkerk aan den IJssel zingt al haar hele leven. Ongeveer zeven maanden geleden begint ze met het coveren van hits van bekende artiesten op haar eigen YouTube-kanaal. Haar leven komt totaal op z’n kop te staan als ze een cover van Pink op internet zet. Ook Pink zelf reageert op deze cover en is laaiend enthousiast.

Door Albertine Pomper

Vertel, hoe is dit begonnen?

“Ik heb een tijd geleden mee gedaan aan Idols. Ondanks dat ik snel afviel, werd ik benaderd door Sub-Bass Music Group of ik langs wilde komen in een studio in Zwijndrecht. Ik had een klik met de jongens die daar werkten en heb gelijk een nummer ingezongen. Sindsdien kom ik er elke week en maken we samen muziek.”

Hoe kwam je op het idee om een YouTube kanaal te starten?

“Samen met de jongens van de studio wilde ik een single uitbrengen, maar we hadden nog niet echt een fanbase opgebouwd. Daarom hadden we bedacht om eerst een YouTube-kanaal met covers te starten en daarna een single uit te brengen. Vanaf afgelopen voorjaar hebben we er elke week een cover opgezet. Na een paar maanden had ik 10.000 volgers, dat ging lekker.”

In september zette je de cover ‘What About Us’ van Pink online. Wat gebeurde er toen?

“In eerste instantie gebeurde er niets, maar na een paar weken werd ik benaderd door Glamour USA. Glamour wilde een skype-call met me. Er werd me verteld dat ze een artikel aan het maken waren over covers van Pink en dat ze me daarover wat wilden vragen. Ze zeiden dat ze het zouden filmen en ik vond dat prima.”

Je had geen argwaan?

“Helemaal niet. Ik zat helemaal in de make-up omdat ik video-opnames had gehad. Toen ik werd gebeld zeiden ze ‘we gaan je zo een video laten zien en daar moet jij op reageren’, ik snapte er niets van. Mijn producer zat naast me en had gelijk door wat er aan de hand was, maar ik was helemaal flabbergasted.”

Wat zag je in de video?

“Ik zag Pink en toen opeens besefte ik wat er gebeurde. Pink had mijn cover gezien en ging daarop reageren. De video duurde iets van 30 seconden. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dit voor ‘Watching Covers With Pink’ was.”

Pink noemde jouw versie beter dan haar eigen versie. Hoe is het om zoiets te horen?

“Ik geloofde het gewoon niet. Ik dacht: ‘dat kun je wel zeggen, maar vind je dat ook echt?’ Maar het is wel heel tof als zo iemand dat zegt. Ik ben net begonnen met muziek maken dus dat geeft wel vertrouwen.”

Davina Michelle zingt

Jouw cover van Pink is inmiddels meer dan 2,5 miljoen keer bekeken. Het filmpje van ‘Watching Covers With Pink, waar ze jouw cover de hemel in prijst, is bijna 5 miljoen keer bekeken. Dat is echt bizar!

“Ja hè? Ik heb de filmpjes zelf inmiddels ook al heel vaak gezien. Elke keer als ik geïnterviewd word krijg ik ze te zien. Ik moet elke keer nog lachen.”

Hoe is het om opeens zoveel interviews, zoals in De Wereld Draait Door, te moeten geven? 

“Geweldig natuurlijk. We wisten dat het filmpje van Pink op 27 oktober online werd gezet. Glamour had twee weken nodig om alles te editen. De dag dat de video online kwam te staan mocht ik gelijk ’s avonds optreden in De Wereld Draait Door. Wat een ervaring!”

Je hebt ook nog in de horeca gewerkt, doe je dat nog steeds?

“Nu niet meer, ik ben nu alleen maar aan het focussen op de muziek en optredens. Elke maandag komt er een nieuwe cover online, dat blijf ik volhouden. Ik heb nu zoveel volgers op mijn YouTube-kanaal, ik moet hier natuurlijk wel actief blijven.”

Ben je ook met eigen muziek bezig?

“Jazeker, dat is mijn grote droom. Mijn tweede single ‘Relove’ is nu een paar weken uit. Die heb ik samen met de jongens in de studio geschreven. Daar ben ik heel trots op." 

Wat ga je de komende maanden verder doen?

“Deze week gaan we werken aan de nieuwe single. Verder zijn we veel aan het schrijven en produceren. Onze focus ligt bij eigen muziek en de covers maken we voor mijn YouTube-kanaal.”

Waar hoop jij over 5 jaar te zijn?

“Ik knal gewoon door en ik zie wel waar het eindigt. Mijn allergrootste droom is optreden over de hele wereld. Het liefst met mijn eigen liedjes, waar ik zelf emotionele waarde aan hang." 

 

andere artikelen