Natalie Vijfhuizen (23) over de voor- en nadelen van het leven als vlogger

Vloggen bestaat al even, maar het begint nu toch echt wel serieus populair te worden. Het blijft een feit dat mensen het leuk vinden om een kijkje te nemen in iemand anders zijn leven. De 23-jarige Natalie Vijfhuizen vlogt ook over haar persoonlijke leven. Door de vele volgers (9.000) op haar Instagram-account werd zij door een 'mommy platform', die op zoek waren naar vloggende moeders, benaderd. Natalie had haar twijfels over het vloggen maar ze is nu erg blij dat ze deze stap gezet heeft. 

Door: Faye Bone

Waarom ben je begonnen met vloggen?

“Ik werd benaderd door een vriendin van mijn zus. Zij begon een nieuwe YouTube-kanaal voor en door moeders en vroeg meteen of ik samen met hun aan de slag wilde gaan. Ik heb even getwijfeld, want was dit wel iets voor mij? Wie zit er nou op mijn totaal-niet-boeiende leventje te wachten? Mijn vriend gaf uiteindelijk het laatste zetje. Hij zei dat hij in mij geloofde en dat ik dit kon en een groot succes zou worden. Ik besloot het vervolgens twee weken uit te proberen. Als ik het daarna niks zou vinden zou ik het daarbij laten. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en ben ik zo blij dat ik de stap heb durven zetten.”

Wat zijn de voor- en nadelen van een vlogger zijn?

“Op dit moment heb ik het vloggen voor drie weken op een laag pitje gezet. Ik zit midden in een verhuizing van Aruba naar Nederland en dat is niet niks. Ik vlog wel, maar zet even niets online. Ik wil rustig afscheid kunnen nemen van het eiland en genieten van de laatste momenten. Maar dat is dus direct een nadeel. Je moet door blijven gaan omdat mensen video’s van je verwachten. De leuke reacties onder mijn foto’s geven mij altijd veel energie. Ik vind het vooral leuk om alle beelden terug te zien, ook voor later. Dan kan ik mijn dochter laten zien waar zij heeft gewoond en hoe het er allemaal aan toe ging.”

Veel vloggers laten alleen de leuke kanten van hun leven zien en geven daarmee een vertekend beeld van de realiteit. Hoe denk jij daar over en hoe pak je dit zelf aan?

“Ik pak de camera ook gewoon als ik sta te janken. Dit gebeurde van de week nog. Ik werd enorm emotioneel en had de camera in mijn hand en zonder er over na te denken drukte ik op ‘play’ en vertelde wat er aan de hand was. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Het is namelijk heel makkelijk om alleen de leuke dingen te laten zien waardoor veel mensen een vertekend beeld kunnen krijgen. Ik houd toch van eerlijk en oprecht.”

Wat film je wel en wat niet?

“Ik film mijn dochter niet als zij intens verdrietig is. Ik wil er dan voor de volle 100%  voor haar zijn en haar troosten. Je zult ook geen beelden terug vinden waarin zij naakt te zien is.”

Hoe verdien je je geld al vlogger?

“Door samenwerkingen aan te gaan met een merk of bedrijf. De bedoeling is dan vaak dat je iets laat zien in de video’s tegen betaling.”

Wat vind je omgeving van jouw hobby/werk als vlogger? Vinden ze het leuk of worden ze er ook wel eens gek van?

“Ik heb alleen nog maar gevlogt op Aruba. Hier wonen mijn familie en vrienden niet, dus wat zij er van vinden gaan we de komende tijd ontdekken. Mijn vriend vind het in ieder geval heel leuk en dat is toch wel het belangrijkste.”

Hoeveel uur per dag draait de camera en beheerst zo’n baan als vlogger niet je hele leven?

“Ik denk zo’n 3 uur per dag. Toen ik er net mee begon beheerste het wel mijn leven omdat ik mijn draai nog niet had gevonden. Nu hoort het bij mij en ben ik me soms niet eens meer bewust van de camera.”

Hoe vind je het om zoveel naar jezelf te moeten kijken? Went dat en word je er niet heel ijdel door?

“Ik kan je vertellen, dat went niet. Ik word er niet perse ijdel door maar vind mijn stem keer op keer niet om aan te horen. Als ik ga editten zet ik ook vaak mijn geluid uit, haha!”

Welke vlogger is een voorbeeld voor jou?

“Ik heb niet echt een voorbeeld. Wel zijn er vloggers waar ik graag naar kijk zoals Monica Geuze en Jipp Heldoorn. Ook heb ik heel veel bewondering voor KellyCaresse. Zij was, in mijn beleving, de aller eerste ‘mommy blogger’ en vind het erg knap wat en vooral hoe zij het allemaal doet.”

Er zijn zoveel vloggers actief. Hoe onderscheid jij je?

“Ik vind het vooral belangrijk om dicht bij mijzelf te blijven, eerlijk en oprecht te zijn. En dat betekent dus ook, het delen van minder mooie momenten van het moederschap. Ik ben van mening dat als je jezelf blijft, je onderscheidend genoeg bent.” 

nathalie familie

andere artikelen