Mossel & Gin in Amsterdam West heeft een heerlijke nieuwe menukaart

Mossel & Gin, de spot in het Westerpark waar je moet zijn voor bijzondere en overheerlijke Gin Tonics en mosselpannetjes, heeft een nieuwe menukaart. Het restaurant dat sinds de opening in 2014 razend populair is, heeft weer alles uit de kast gehaald om de meest creatieve combinaties van gin en tonic en mosselen met verschillende sauzen en ingrediënten te bedenken.

Door Anne Tonen 

Wie gek is op mosselen en Mossel & Gin nog niet kent: reserveer nu een tafeltje! Dit restaurant is de place to be voor een romantische date, een borrel met je vrienden, een etentje met je ouders of een hele dag zonnen op het gezellige en intieme terras. Mocht je niet van mosselen houden dan is dat geen enkel probleem. Dan bestel je namelijk gewoon iets anders, zoals een portie oesters, geroosterde octopus of garnalen bitterballen. Nieuw op de kaart is de ceviche van zeebaars, garnalen en popcorn en is wat ons betreft de beste keuze als je voor een voorgerechtje gaat. 

ceviche 3

Als hoofdgerecht raden we je natuurlijk aan om voor de mosselen (16,50 euro per pannetje en een zakje friet) te gaan en zoals je op de kaart kunt zien heb je nogal wat keuze. De bediening wist ons te vertellen dat de meeste gasten gaan voor de klassieke mosselen, de mosselen thai (pittige kokoscurry, sereh, limoenblad, gember en koriander) of onze grote favoriet: mosselen in romige roquefortsaus met venkel. Mosselen gekookt in mosterdsaus is een nieuw gerecht op de menukaart en behoort ook zeker tot een van onze favorieten.

mosselen 1

Zoals je ziet en leest zijn de gerechten bij Mosselen & Gin alles behalve saai. Hetzelfde geldt voor de Gin Tonic kaart die sinds deze maand vernieuwd is en waarbij je keuze hebt uit zoet, fris en kruidig. Hoewel ze stuk voor stuk verslavend lekker zijn, springen de infused gin met strawberry, limoen en gember en de infused gin met watermeloen en japeleno er wel bovenuit. 

gin tonic 1

Met al die lekkere gerechten en een enorme keuze uit verschillende Gin Tonics kunnen we ons voorstellen dat een keuze maken erg lastig is. Maakt helemaal niets uit, want we weten zeker dat je na je eerste bezoek nog vele keren terug zult komen. Vanwege het fijne terras, de fantastische kaart, de sfeer en het enthousiaste en gezellige personeel dat altijd vriendelijk is. 

andere artikelen