Varkensvlees is onder velen geen favoriet, maar voor dit gerecht wil je zeker een uitzondering maken. Babi ketjap is een culinaire klassieker uit de Chinees-Indonesische keuken. Ik ben zelf van Indonesische afkomst en heb dit gerecht op verschillende manieren gegeten bij vrienden en familie, maar deze keer deel ik mijn eigen recept.
Wat heb je nodig voor 4 personen :
Ingrediënten Babi ketjap:
– 600 gr speklapjes (ongekruid)
– 2 tl gemberpuree
– 1 el tomatenpuree
– 2 el rijstazijn
– 3 flinke scheuten ketjap manis
– 3 knoflooktenen
– 2 tl sambal badjak (of meer naar wens)
– 2 tl paprikapoeder
– 2 tl chilipoeder
Toevoegingen:
– Paksoi
– Eiermie (noodles)
– Kroepoek
– Eireepjes
Bereiding
Snijdt de speklapjes in reepjes en meng het met alle ingrediënten in een schaal. Laat het vervolgens (minimaal) een half uur, afgesloten, intrekken. Ondertussen heb je de mogelijkheid om de paksoi te snijden en eventueel de reepjes ei te bakken.
Kook de mie zoals staat vermeldt op de verpakking. Vervolgens bak je het vlees op middel hoog vuur en laat je het sudderen totdat het vlees gaar is. Ik kook zelf de paksoi altijd 5 minuten voor, voordat ik het in de wok gooi. Maar je kunt het ook direct wokken.
Maak het gerecht af met wat zoet zure komkommertjes en kroepoek.
Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'.