Mitu’s Food: Zoete aardappel-erwtjes spread

Zin in een gezonde spread die je makkelijk zelf kunt maken, die lekker smaakt én ideaal is bij een kerstontbijt of -brunch? Met deze zoete aardappel-erwtjes spread zit je dan helemaal goed.

Waarom al die bewerkte spreads uit de winkel als je het zelf makkelijk kunt maken? En met een beetje werk in de keuken maak je een beste indruk
op de kerstbrunch met je familie ;-). Deze spread is zoet, heeft een roompje en een zuurtje – typerende smaken voor een sandwichspread. Er gaan allerlei groenten in zonder dat je elke groente overheersend proeft – en is dus ook nog eens best gezond! 

Ingrediënten

* 150 Gram doperwtjes (diepvries)
* 70 Gram (ongeveer een kwart) courgette
* 70 Gram zoete aardappel
* 4 Eetlepels Mayolijn (van Remia, plantaardige mayonaise)
* 2 Eetlepels citroensap (vers of uit een flesje)
* 10 Blaadjes verse basilicum (optioneel)
* 9 stuks walnoten (optioneel)
* Snuf zout
* Flinke snuf zwarte peper

Bereiding

Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en kook in 10 minuten gaar. Kook ondertussen de doperwtjes in 5 minuten gaar. Kook de
laatste 1,5 minuut de courgette mee. Spoel alle groenten na afloop direct af met koud water zodat het sneller afkoelt. Als de groenten zijn afgekoeld kunnen ze in de foodprocessor samen met alle andere ingrediënten. Mix kort tot een spread. Groentekiemen en avocado combineren heerlijk bij deze spread.

Enjoy! 🙂

andere artikelen