Mitu’s Food: Yoghurt Snackreep

Deze yoghurt fruitsnackrepen zijn zo ontzettend lekker als snack en gelukkig heel makkelijk te maken. Vaak eet ik een bakje yoghurt met een heleboel fruit erin. Dit is ongeveer hetzelfde principe, maar dan gevroren. Bovendien doet het me denken aan witte chocola, maar dan veel gezonder. Als zoetmiddel gebruik je maple-, aggave of kokosbloesemsiroop. Ik ben zelf helemaal fan van dat laatste, omdat de bloedsuikerspiegel het minst stijgt bij het nuttigen kokossiroop. Daarnaast bevat kokosbloesemsiroop een heleboel gezonde eigenschappen. Maar: alle soorten zoetmiddelen zijn mogelijk, bepaal welke jij wilt gebruiken – en in huis hebt.

Ik vind dit een ideale snack voor je break van werk. De repen smelten op een gegeven moment een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. De smaak is heerlijk.

Ingrediënten

* 400 Gram kokosyoghurt
* 50 ML rijstkokosmelk van Coconut Dream (of andere melk)
* 8 Stuks aardbeien in stukjes gesneden – vers of diepvries
* 2 handjesvol blauwe bessen – vers of diepvries
* Een handjevol in stukjes gesneden amandelen
* 4/5 Eetlepels kokossiroop.
* 2 Theelepeltjes vanille aroma

Bereiding (5 minuten, 2 uur vriezertijd)

Roer de kokossiroop in de kokosyoghurt.  Doe alle fruit en de noten erbij en roer goed door elkaar. Doe de yoghurt nu in bijvoorbeeld een vierkante bakvorm of een plastic vershoudbakje dat groot genoeg is en in de vriezer kan. Leg er eerst bakpapier in en giet daarna de yoghurt met fruit en noten erin. Strijk vervolgens voorzichtig glad met een spatel, zodat het als een reep eruit komt als je het uit de vriezer haalt. Dek de bakvorm heel goed af met bijvoorbeeld een theedoek of doe er een deksel op, of bijvoorbeeld een grote snijplank Het vriezen duurt 1-2uur: check tussendoor even. Haal de reep uit de vorm, breek in stukken en geniet van je gezonde snack! Laat de brokken een minuut of 5-10 rusten als je het uit de vriezer haalt voor je gaat snoepen.

Enjoy! ūüôā

andere artikelen