Mitu’s Food: Vegan American Pancakes

In het vegan genieten van Fluffy American pancakes? Dat doe je heel gemakkelijk met dit recept. Want geef toe: het is heerlijk om jezelf te verwennen met een extra lekker ontbijtje op je vrije dagen. Deze luchtige American pancakes zijn ook nog eens vrij van ei en zuivel.

Lekker in eigen huis

Hoe tof is het dat je voor een stapeltje perfecte pancakes niet eens de deur uit hoeft? Ze zijn lekker luchtig, met een goede bite tegelijk. Precies zoals je gewend bent van American pancakes. Bijzonder toch, dat je geen eieren nodig hebt? Ikzelf heb warm fruit gebruikt, zoals je ziet gebakken banaan en warme blauwe bessen. Heerlijke combinatie. Je kunt natuurlijk zelf de crea bea uithangen en voor andere ingrediënten gaan zoals siroop, yoghurt of slagroom. Eat your heart out ;-).

Ingrediënten

-210 Gram speltbloem (bloem geen meel)
– 3 eetlepels kokosbloesemsiroop (of een ander zoetmiddel maplesyrup)
– 1 Eetlepel van de volgende 3 ingrediënten:
Arrowroot
Appelazijn
Bakpoeder
-125 ML Plantaardige melk (ik gebruik rijstkokosmelk van Coconut Dream)
– 2 Eetlepels gesmolten kokosolie
– 2 Theelepels vanille aroma (Dr. Oetker)

Bereiding

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom en roer even. Voeg nu de rest vloeibare ingrediënten toe en zorg dat de kokosolie al gesmolten is. Roer met een bakspatel alles goed door elkaar tot het een smeuïg en glad beslag wordt. Het beslag is dik, maar dit hoort zo. Gebruik een jus- of kleine soeplepel ter grootte van 1/4 cup om het beslag in te doen. Zet een kleine koekenpan op het vuur. Zorg dat de pan heet is en doe een paar druppeltjes kokosolie in de pan.

Giet nu het beslag uit zo’n lepel of 1/4 cup in de pan in de vorm van een cirkeltje. Bak beide zijden zo’n 30 seconden tot ze mooi bruin worden. De pannenkoekjes vullen op tijdens het bakken. Warm in een ander pannetje de blauwe bessen op. Ik heb diepvries bessen gebruikt, daar komt veel vocht uit en dat smaakt er lekker bij.
Bak nadat je klaar bent met de de pancakes, de plakjes banaan met kaneel in dezelfde koekenpan.

andere artikelen